Blockchain Stories
Worldcoin blijft worstelen nu Alameda WLD dumpt
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Worldcoin blijft worstelen nu Alameda WLD dumpt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente daling heeft de maandelijkse verliezen van Worldcoin op 38% gebracht, waardoor het een van de slechtst presterende altcoins is. 

Een van de factoren die WLD onder druk zetten, is de verkoopdruk van Alameda Research. Gegevens van SpotOnChain laten zien dat Alameda sinds 9 augustus WLD naar beurzen heeft overgemaakt.

In de afgelopen twee weken heeft het failliete bedrijf $1,15 miljoen aan WLD naar beurzen gestuurd. Alameda bezit nog steeds $35 miljoen aan WLD, die waarschijnlijk zal worden verkocht om schuldeisers terug te betalen. Deze verkopen belemmeren waarschijnlijk het rally potentieel van Worldcoin.

Worldcoin blijft zwak

Worldcoin bereikte dit jaar in maart een recordhoogte, samen met Bitcoin (Ticker: BTC). Sindsdien heeft het echter 85% van zijn waarde verloren. WLD beweegt al maanden naar beneden binnen een parallel kanaal, wat wijst op een gestage dalende trend, waarbij de prijs lagere hoogte en dieptepunten bereikt.

Onlangs probeerde Worldcoin uit dit kanaal te breken, maar de bovenste weerstandslijn bleef sterk. Het falen om uit te breken suggereert dat de prijs mogelijk binnen het kanaal blijft schommelen. Om een stijgende trend te bevestigen, moet WLD een belangrijk weerstandsniveau op $1,95 doorbreken.

image
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) op 40 toonde een bearish momentum. Deze lage RSI score suggereert een gebrek aan activiteit van kopers, wat de pogingen van Worldcoin om te herstellen heeft gedempt.

De histogram balken van de Moving Average Convergence Divergence (MACD) flitsten ook groen toen WLD probeerde uit het parallelle kanaal te breken. Aangezien de MACD lijn onder de signaallijn ligt, zal WLD alleen stijgen als kopers opnieuw de markt betreden.

On chain waardes van WLD

On chain gegevens ondersteunen ook geen bullish scenario voor Worldcoin. Op het moment van schrijven was het aantal dagelijks actieve wallets op het laagste niveau sinds het begin van het jaar. 

Dezelfde daling is te zien in het aantal nieuwe wallets, dat ook sterk is gedaald, wat wijst op een gebrek aan koop activiteit om de stijgende trend te ondersteunen.

image
Bron: IntoTheBlock

93% van de WLD holders stond ook op verlies op het moment van schrijven, terwijl slechts 2% winst maakte. Dit is een bearish scenario, aangezien deze investeerders kunnen besluiten hun verliezen te beperken door te verkopen wanneer de prijs een poging doet om te herstellen. Deze trend zal elke poging om winst te behalen dempen.

Onze analyse van Coinglass gegevens toonde een significante daling in de Open Interest van Worldcoin. De daling toont een verminderde marktparticipatie en de mogelijkheid dat WLD consolideert of dat er sprake is van markt besluiteloosheid. 

De Open Interest van WLD is gedaald van meer dan $320 miljoen midden juli naar $125 miljoen op het moment van schrijven.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu