Blockchain Stories
Waarom noemt een econoom cryptobeleggers ‘psychopaten’?
Nieuws

Waarom noemt een econoom cryptobeleggers ‘psychopaten’?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Steve H. Hanke, een gerespecteerde Amerikaanse econoom en professor toegepaste economie aan de Johns Hopkins University, heeft wederom de aandacht getrokken met zijn kritische uitlatingen over cryptovaluta.

Hanke, bekend om zijn sceptische houding tegenover digitale activa, heeft onlangs crypto investeerders ‘psychopaten’ genoemd, verwijzend naar een recent onderzoek van de Universiteit van Toronto.

Dit onderzoek suggereert dat mensen die in digitale valuta investeren, lagere niveaus van analytisch en wetenschappelijk denken vertonen dan de gemiddelde bevolking. Hanke onderschrijft deze bevindingen en stelt dat crypto bezitters eerder geneigd zijn psychopatische trekken te vertonen.

Het onderzoek omvatte circa 2001 Amerikaanse volwassenen en had als doel de psychologische en sociale kenmerken van crypto investeerders in kaart te brengen.

Bevindingen van de universiteit van Toronto

De studie uit Toronto suggereert dat houders van digitale valuta niet alleen minder geneigd zijn tot analytisch denken, maar ook gevoeliger zijn voor eigenschappen die behoren tot de zogenaamde “Dark Tetrad” van narcisme, psychopathie, sadisme, en Machiavellianisme.

Hanke’s kritiek heeft geleid tot veel debat binnen de crypto community.

Veel crypto enthousiastelingen zijn het niet eens met Hanke’s opmerkingen en hebben hun ongenoegen geuit op sociale media. Een gebruiker met de naam Humble Warrior zegt bijvoorbeeld:

Steve, maak je je zorgen dat deze studie is gefinancierd door de National Science Foundation (NSF), een federale instantie, waarbij leden van het Congres, waaronder Elizabeth Warren, een indirecte maar belangrijke rol spelen in de NSF via wetgevende en toezichthoudende functies?

Humble Warrior op X.

Andere commentatoren waren minder terughoudend en bekritiseerden de econoom hevig.

Een prominente crypto analist, bekend als Checkmate, suggereerde zelfs dat mensen beter wegblijven van bruggen die door Hanke gebouwd zouden worden, verwijzend naar het vermeende gebrek aan analytisch denken van crypto investeerders. De analist zei:

‘Mijn wetenschappelijke vaardigheden en intenties zijn aangetast. Jammer, ik vertel niet aan welke projecten ik heb gewerkt’

Reacties uit de community

De reacties vanuit de crypto community op Hanke’s uitspraken zijn gemengd. Sommige leden verwerpen de studie en Hanke’s opmerkingen als onjuist en bevooroordeeld, terwijl anderen het zien als een aanleiding om de perceptie van crypto investeerders te veranderen.

Het debat over de psychologische eigenschappen van crypto investeerders is echter slechts het begin van een bredere discussie over de rol en invloed van digitale valuta in de moderne samenleving.

Hoewel Hanke’s kritiek felle reacties heeft uitgelokt, biedt het ook een gelegenheid om de voordelen en mogelijkheden van blockchain technologie en cryptovaluta te belichten.

Blockchain fungeert als een groot, openbaar notitieblok waarin alle transacties worden vastgelegd en beveiligd. Dit systeem zorgt voor transparantie en veiligheid zonder de noodzaak van een centrale autoriteit.

Positieve en inspirerende boodschap

In plaats van crypto investeerders te veroordelen, is het belangrijk om een open dialoog te voeren over de toekomst van digitale valuta. Blockchain technologie biedt talloze mogelijkheden voor innovatie en efficiëntieverbetering in diverse sectoren, waaronder financiën, logistiek en gezondheidszorg.

Door misvattingen te verduidelijken en complexe concepten op een toegankelijke manier uit te leggen, kunnen we beter inzicht krijgen in de voordelen van deze technologieën.

crypto totale marketkap
Totale cryptomarkt kapitalisatie. Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu