Blockchain Stories
Waarom Binance wederom negatief in het nieuws komt
Binance Crypto Exchange Nieuws

Waarom Binance wederom negatief in het nieuws komt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vorige week schreven wij nog over positieve ontwikkelingen bij Binance. Deze grootste crypto exchange wereldwijd exchange kondigde namelijk ontwikkelingen voor de rest van 2024 aan. Zo moesten er veel nieuwe mensen aangenomen worden. Tegenover deze positieve ontwikkelingen staan echter ook negatieve ontwikkelingen. Recent is Binance namelijk (wederom) negatief in het nieuws gekomen. Dit is er aan de hand.

Cryptocurrency in beslag genomen

Er duiken op X hardnekkige geruchten op over de inbeslagname van cryptocurrency door Binance. Deze crypto exchange heeft, naar alle waarschijnlijkheid, cryptocurrency van Palestijnen in beslag genomen. Hier berichtte onder meer Ray Youssef over, hij is de CEO van het Noones P2P platform.

De inbeslagname van de crypto van Palestijnen zou ingegeven zijn door de Israel Defense Forces. In zijn tweet verwijst Youssef naar een speciale brief die werd verzonden door het Israëlische National Bureau for Counter Terror Financing. Deze instantie zou de brief in november 2023 ondertekend hebben en daarmee akkoord hebben gegeven op een speciale Israëlische antiterrorismewet. Deze wet zou voorschrijven dat activa van entiteiten die verband houden met terrorisme in beslag mogen worden genomen. Daar lijkt op dit moment sprake van te zijn.

Door bovenstaande brief zou, volgens Youssef, meerdere Palestijnen op Binance geblokkeerd zijn. Zij zouden geen toegang meer tot hun Binance account hebben en daarmee dus ook geen toegang meer tot hun digitale valuta.

De uitleg van Binance

Uiteraard kwamen deze beschuldigingen al snel bij Binance terecht. De grootste crypto exchange was er echter als de kippen bij om te stellen dat de vork toch echter anders in de steel zit. Zo stelt Binance ten eerste dat niet van alle Palestijnen de accounts geblokkeerd zijn.

Daarbij gaf Binance wel toe dat bepaalde accounts van Palestijnen wel geblokkeerd zijn. Volgens de crypto exchange gaat het hierbij echter alleen om accounts die gekoppeld kunnen worden aan illegale activiteiten. Deze accounts zijn door Binance geblokkeerd, mede omdat deze crypto exchange zich aan belangrijke internationale regelgeving moet houden.

Tevens geeft Binance aan dat de berichtgeving op X totaal niet juist is. Het gaat dus niet om alle Palestijnse accounts, maar om slechts een klein deel hiervan. Overigens treedt Binance niet in detail om hoeveel accounts het precies gaat. Die verplichting heeft de crypto exchange overigens ook niet.

Wie staat hier in zijn recht?

De beschreven situatie is een uiterst lastige situatie. Als grootste crypto exchange wereldwijd is het voor Binance onmogelijk om buiten politieke schouwspellen te blijven. Tevens heeft Binance de verplichting om alles te doen tegen bijvoorbeeld de financiering van illegale activiteiten en terrorisme. Het lijkt daarom niet meer dan logisch te zijn dat Binance bepaalde accounts blokkeert.

De heisa die hierover op X ontstaan is, lijkt enigszins buiten proportie te zijn. Dit is op zich goed voor te stellen, aangezien het voor Palestijnen alles behalve een fijne tijd is. Zij zullen dan ook alles aangrijpen om zich te beklagen, in de hoop dat alles beter gaat worden voor hen. Zoals het er nu naar uitziet, heeft Binance echter juist gehandeld.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Analyse van bullish patroon van Solana terwijl Open Interest toeneemt

Timo Bruinsma

Ethereum funding rate daalt naar het laagste niveau in 2024

Timo Bruinsma

DOGS op een cruciaal support niveau, maar dit is belangrijk

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu