Blockchain Stories
Toncoin koers stijgt na vrijlating Telegram CEO Pavel Durov
Altcoin Nieuws

Toncoin koers stijgt na vrijlating Telegram CEO Pavel Durov

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na zijn arrestatie en een korte detentie in Parijs is Telegram CEO Pavel Durov weer vrijgelaten en overgebracht naar de rechtbank voor een eerste verhoor. De impact op de Toncoin (TON) koers was duidelijk: de koers steeg met maar liefst 7,8% in minder dan een uur, van $5,3 naar $5,75. Deze gebeurtenis toont aan hoe nauw de waarde van TON verbonden is met de Telegram CEO.

Waarom werd Pavel Durov gearresteerd?

Op 24 augustus 2024 werd Pavel Durov gearresteerd op de luchthaven Le Bourget in Parijs en hij werd beschuldigd van het verspreiden van kinderpornografie, drugshandel, witwassen van geld en andere misdaden. Dit leidde tot een scherpe daling van meer dan 25% in de koers van TON. Durov, die oorspronkelijk uit Rusland komt en nu Frans staatsburger is, werd vastgehouden nadat hij vanuit Azerbeidzjan was geland met zijn privéjet.

De arrestatie kwam als een schok voor de cryptomarkt, vooral omdat TON en andere gerelateerde tokens sterk reageren op gebeurtenissen rond de Telegram oprichter. De onzekerheid rond Durov’s juridische problemen creëerde paniek onder investeerders, waardoor de waarde van TON aanzienlijk daalde.

Herstel en marktdynamiek

Na Durov’s vrijlating zag Toncoin een opmerkelijk herstel, waarbij de waarde flink steeg naar ongeveer $5,75. Ook het handelsvolume van TON nam met 34% toe, wat wijst op hernieuwde interesse van investeerders. Experts zien dat de huidige prijs een interessante kans biedt voor investeerders, vooral omdat TON zich bevindt in een “reaccumulatiezone”.

TON is nauw verbonden met Telegram en speelt een belangrijke rol in het ecosysteem van de app, vooral sinds de introductie van premium functies en het advertentieprogramma dat inkomsten genereert voor het platform. Het advertentieprogramma van Telegram, dat betalingen uitsluitend in Toncoin uitvoert, heeft potentie om de waarde van TON aanzienlijk te verhogen, vooral nu Telegram dichter bij de mijlpaal van 1 miljard gebruikers komt.

Implicaties voor de toekomst van Telegram en TON

De arrestatie van Durov werpt echter een schaduw over de toekomst van zowel Telegram als TON. Telegram, dat bekend staat om zijn sterke privacy en neutraliteit, ligt al langer onder vuur vanwege vermeende weigeringen om samen te werken met wetshandhavingsinstanties. Franse autoriteiten voerden de arrestatie van Durov uit als onderdeel van een breder onderzoek naar illegale activiteiten op het platform, waaronder kinderuitbuiting en drugshandel.

Hoewel Telegram en de TON blockchain onafhankelijk opereren, kan een eventuele veroordeling van Durov ernstige gevolgen hebben. Mocht Telegram besluiten samen te werken met overheidsinstanties, zoals Meta dat doet, kan dit het vertrouwen in de app als privacy beschermend platform ondermijnen. Dit zou op zijn beurt de adoptie en waarde van Toncoin negatief kunnen beïnvloeden.

Aan de andere kant, zelfs als Durov schuldig wordt bevonden, zullen Telegram en TON waarschijnlijk operationeel blijven vanwege hun gedecentraliseerde aard. De TON Foundation, die het netwerk ondersteunt, is een onafhankelijke entiteit en de blockchain zelf blijft een van de snelste netwerken in de industrie.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu