Blockchain Stories
Stijging in spot Bitcoin ETFs: Prijsstijging op komst?
Bitcoin ETF Nieuws

Stijging in spot Bitcoin ETFs: Prijsstijging op komst?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt heeft recent een opmerkelijke groei gezien in investeringen in Spot Bitcoin Exchange Traded Funds (ETFs), wat erop wijst dat zowel institutionele als particuliere beleggers veel vertrouwen hebben in het lange termijn potentieel van Bitcoin (BTC).

Substantiële groei in spot Bitcoin ETFs

Volgens gegevens van het Londense investeringsbedrijf Farside Investors, gedeeld door crypto expert Micheal Van De Poppe, zien Spot Bitcoin ETFs in de afgelopen dagen een aanzienlijke toename in investeringen.

Van De Poppe meldde op maandag een netto instroom van maar liefst $202 miljoen voor deze fondsen, een enorme stijging ten opzichte van de $62,1 miljoen van de week ervoor. Dit betekent dat bijna 50% van de totale netto instroom van de afgelopen week, ongeveer $500 miljoen, op één dag werd gerealiseerd.

Als deze trend aanhoudt, zou dit volgens Van De Poppe een teken van kracht kunnen zijn en mogelijk leiden tot een waardestijging van Bitcoin. Hij voorspelt zelfs dat Bitcoin voor het einde van september een nieuw record kan bereiken.

Opmerkelijk is dat de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock verantwoordelijk is voor het grootste deel van deze instroom, met meer dan $224 miljoen op één dag, het hoogste bedrag in de afgelopen 35 dagen.

Andere fondsen zoals de Franklin BTC ETF (EZBC) en de WisdomTree BTC Fund (BTCW) zagen eveneens positieve instromen, terwijl sommige fondsen juist aanzienlijke uitstroom registreerden.

Invloed van ETF investeringen op de Bitcoin prijs

Deze aanzienlijke instroom in Spot Bitcoin ETFs komt op een moment dat de Bitcoin prijs recentelijk is gedaald van ongeveer $65.000 naar $59.000

Dit suggereert dat beleggers de prijsdaling benutten om hun blootstelling aan BTC te vergroten. Met de huidige stijging van het handelsvolume en de prijs die nu rond $59.000 ligt, speculeren experts dat BTC mogelijk weer in waarde zal toenemen.

Wat betekent dit voor beleggers?

Deze ontwikkelingen zijn cruciaal voor zowel institutionele als particuliere beleggers. De toenemende investeringen in Spot Bitcoin ETFs kunnen worden gezien als een signaal van vertrouwen in de markt en de potentiële groei van Bitcoin.

Voor beleggers biedt dit kansen om te profiteren van mogelijke prijsstijgingen en om hun posities in deze digitale valuta te versterken.

De voortdurende instroom in deze fondsen en de aandacht die ze krijgen, benadrukken de groeiende acceptatie en het vertrouwen in Bitcoin als een waardevolle asset. Dit kan op zijn beurt andere investeerders aanmoedigen om ook in te stappen, wat kan leiden tot verdere prijsstijgingen.

In de dynamische wereld van crypto is het essentieel om op de hoogte te blijven van dergelijke trends en ontwikkelingen. Het begrijpen van de impact van ETF investeringen en hoe ze de markt beïnvloeden, is cruciaal voor iedereen die actief is in de cryptomarkt.

bitcoin koers macd augustus2024
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Crypto analist: Bitcoin is op de goede weg

Scott

Analyse van bullish patroon van Solana terwijl Open Interest toeneemt

Timo Bruinsma

Ethereum funding rate daalt naar het laagste niveau in 2024

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu