Blockchain Stories
Ripple vs SEC: Einde van de strijd of nieuwe wending?
Altcoin Nieuws Ripple

Ripple vs SEC: Einde van de strijd of nieuwe wending?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft veel belangstelling gewekt in de cryptowereld. Een recente uitspraak leek de zaak te beslechten, maar nieuwe ontwikkelingen suggereren dat het verhaal nog niet ten einde is.

Pro XRP advocaat Bill Morgan heeft twijfels geuit over of de SEC daadwerkelijk in hoger beroep zal gaan tegen de recente uitspraak in het voordeel van Ripple.

Ontwikkelingen in de zaak

In zijn analyse legt Morgan uit dat de kans op hoger beroep afhangt van de juridische gronden van de beslissing. Hij wijst op een recente trend in juridische uitspraken die de positie van de SEC kunnen beïnvloeden.

Een belangrijk punt is de toepassing van de Howey test, die gebruikt wordt om te bepalen of een transactie als effect moet worden beschouwd.

In de zaak van SEC tegen Payward Inc. (bekend als Kraken) volgde rechter Orrick de juridische redenering van rechter Torres in de Ripple zaak en rechter Jackson in de Binance zaak.

Deze zaken maakten onderscheid tussen primaire en secundaire markttransacties en pasten de Howey test op beide toe. Dit staat in contrast met rechter Rakoff’s aanpak in de Terraform zaak, waar geen onderscheid werd gemaakt tussen deze transacties.

Ondersteuning voor de redenering van rechter Torres

Morgan benadrukt dat rechter Orrick in de Kraken zaak lof uitsprak voor de redenering van rechter Torres in de Ripple zaak, vooral met betrekking tot de derde pijler van de Howey test. Deze pijler onderzoekt de verwachting van winst door het werk van anderen.

Volgens rechter Orrick was het oordeel van rechter Torres zorgvuldig afgestemd op de specifieke omstandigheden van de Ripple zaak en consistent met eerdere uitspraken zoals de Hocking uitspraak van het Ninth Circuit.

Door deze ondersteuning suggereert Morgan dat de SEC het moeilijk zal hebben om een duidelijke juridische fout in het oordeel van rechter Torres aan te wijzen. Als de Ripple zaak inderdaad “nauwkeurig is beperkt tot haar feiten”, zoals rechter Orrick suggereert, zal de SEC moeite hebben om aan te tonen dat het besluit moet worden omgekeerd.

Gevolgen van de beslissing van de SEC om in beroep te gaan

Morgan concludeert dat als de SEC ervoor kiest om in hoger beroep te gaan, dit waarschijnlijk meer te maken zal hebben met strategische of politieke overwegingen dan met juridische gronden. Een mogelijk hoger beroep kan de zaak aanzienlijk verlengen, mogelijk tot 2025, wat zou samenvallen met de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Op donderdag 29 augustus is er een besloten vergadering van de SEC gepland, waar de zaak verder zal worden besproken. De uitkomst van deze vergadering kan bepalend zijn voor de volgende stappen van de SEC en Ripple zaak. Met een sluitingsdatum voor hoger beroep begin oktober, voelen beide partijen de druk om snel te handelen.

De juridische strijd tussen Ripple en de SEC blijft een belangrijk onderwerp binnen de crypto en blockchain industrie. De uitkomst van deze zaak kan grote implicaties hebben voor de toekomst van de cryptocurrency regulering in de Verenigde Staten.

XRP koersgrafiek 2024augustus
XRP grafiek toont recente koersbewegingen. Bron: TradingView.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Staat NEIRO op het punt van een bullish uitbraak?

Timo Bruinsma

Belangrijke prijsniveaus voor TON om in de gaten te houden

Timo Bruinsma

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu