Blockchain Stories
Koers Ethereum neemt duikvlucht: crasht ETH naar $2000?
Ethereum Nieuws

Koers Ethereum neemt duikvlucht: crasht ETH naar $2000?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen weken probeerde Ethereum (ETH), net als veel andere activa, een positieve trend te volgen, vergelijkbaar met de bewegingen op de goudmarkt. Desondanks leidde Ethereum, de tweede grootste cryptocurrency, aanzienlijke verliezen in de afgelopen 24 uur.

Met een volledige marktkapitalisatie van ongeveer $ 295 miljard en een gemiddeld dagelijks handelsvolume van rond de $ 20 miljard, zag Ethereum een daling van bijna 8 procent, wat de koers op woensdag deed zakken tot ongeveer $ 2.474. Deze scherpe prijsdaling resulteerde in gedwongen liquidaties van meer dan $ 102 miljoen, waarbij vooral handelaren met longposities werden getroffen.

Oorzaken van de recente daling van de Ethereum prijs

Een van de factoren achter de koersdaling is de afname van het vertrouwen in de markt. De zogenaamde “fear and greed index” voor Ethereum zakte in de afgelopen 24 uur van een neutrale 53 procent naar 32 procent, wat wijst op een toename van angst onder beleggers. Deze groeiende bezorgdheid over een verdere prijsdaling is duidelijk zichtbaar in de dagelijkse en wekelijkse koersgrafieken.

De bekende analist Peter Brandt voorspelt dat de koers van Ethereum op korte termijn waarschijnlijk negatief zal blijven. Dit wordt onderbouwd door het feit dat Ethereum consistent onder het prijsniveau van $2.814 is gesloten, wat als een belangrijke weerstand wordt gezien. Investeerders kiezen eieren voor hun geld en stellen hun geld massaal veilig.

Vanuit technisch oogpunt kampt Ethereum met een neerwaarts sentiment, deels als gevolg van een ‘death cross’ op de dagelijkse grafieken, waar de 50-daagse Moving Average (MA) onder de 200-daagse MA is gezakt. Dit wordt doorgaans gezien als een sterk bearish signaal. Bovendien heeft de dagelijkse Relative Strength Index (RSI) een afwijzing gezien rond het 50 procent niveau, wat erop wijst dat de bears momenteel de overhand hebben.

Whales stellen hun winsten veilig

Volgens on-chain gegevens hebben grote Ethereum bezitters, vaak aangeduid als ‘whales’, de afgelopen dagen hun winsten veiliggesteld. De vrees voor een verdere prijsdaling in de cryptomarkt, met name in september, heeft ertoe geleid dat meer whale investeerders hun posities hebben afgebouwd.

Een opvallend voorbeeld is Wintermute, die in de afgelopen 24 uur meer dan 17.500 Ether, met een waarde van meer dan $43 miljoen, naar de Binance exchange heeft overgebracht. Daarnaast werd een andere grote investeerder eerder vandaag opgemerkt toen hij meer dan 5.000 Ether verkocht via dezelfde beurs.

Lage vraag naar Spot Ether ETF’s

Ondanks de historische goedkeuring en lancering van spot Ether ETF’s in de Verenigde Staten, blijft de vraag naar deze producten laag. Onder leiding van Grayscale’s ETHE zagen de Amerikaanse spot Ether ETF’s dinsdag een netto uitstroom van ongeveer $ 3,45 miljoen, wat de totale uitstroom tot nu toe op $ 481 miljoen brengt.

Samengevat wijzen deze ontwikkelingen op een verslechterend marktsentiment rondom Ethereum, zowel technisch als fundamenteel, wat heeft bijgedragen aan de recente prijsdalingen. De combinatie van technische indicatoren, grote verkopen door whales, en een zwakke vraag naar nieuwe financiële producten zoals spot Ether ETF’s, schetst een uitdagend beeld voor Ethereum op de korte termijn.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

BlackRock CEO spreekt zich lovend uit over Bitcoin

Scott

BlackRock en Microsoft creëren $30 miljard fonds voor AI-datacenters

Michel Borggreve

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu