Blockchain Stories
Einde van een tijdperk? Gemengde reacties op de rebranding 
Altcoin Nieuws

Einde van een tijdperk? Gemengde reacties op de rebranding 

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Maker (Ticker: MKR), opgericht in 2014 en een van de pioniers op het gebied van leningen in de DeFi ruimte die draait op de Ethereum blockchain, heeft zichzelf omgedoopt tot Sky in een poging om het gebruik te stimuleren. 

Deze twee tokens zijn al bijna een decennium op grote schaal in gebruik. De rebranding brengt echter belangrijke upgrades met zich mee, waaronder de introductie van een nieuwe stable coin en een governance token (Ticker: SKY). 

De bestaande DAI en MKR tokens blijven ongewijzigd, maar holders kunnen hun DAI tokens 1:1 omwisselen voor USDS en één MKR token inruilen voor 28.000 SKY tokens. 

SKY en USDS zullen vanaf 18 september verhandelbaar zijn. Dit is een interessante strategische zet van Maker.

Een ‘einde van een tijdperk’ voor Maker?

Als reactie op de rebranding noemde Uniswap oprichter Hayden Adams de zet het einde van een tijdperk. Hij verklaarde:


“Het einde van een tijdperk. MKR en DAI waren twee van de allereerste tokens die tractie kregen op Uniswap v1.”

Andere markt commentatoren beschouwen de stap echter als het einde van een tijdperk en mogelijk het verlies van Maker’s dominantie. 

Een commentator, Millie, noemde de zet een afdaling van Maker naar irrelevantie:


Tegen de tijd dat dit alles zich ontvouwt, zal DAI zijn volledige voorsprong hebben verloren en volledig worden vervangen door veel betrouwbaardere alternatieven. Het einde van een tijdperk van dominantie.

Discussie over de freeze functie

Veel discussies gaan over de nieuwe stable coin USDS, die ontworpen is met een freeze functie, vergelijkbaar met gecentraliseerde stable coins zoals USDC en USDT. 

Dit betekent dat USDS gebruikers mogelijk gecensureerd kunnen worden. Een andere gebruiker beweerde dat de rebranding het einde betekende voor DAI: 

DAI migreert nu naar USDS, een censureerbare stablecoin.

Rune Christensen, medeoprichter van Maker, verduidelijkte echter dat de upgrade van DAI naar USDS optioneel zal zijn en dat alleen USDS een freeze functie heeft. Hij verklaarde:

Dit is misleidend, want DAI zal blijven functioneren zoals voorheen en kan nog steeds worden gebruikt. Upgraden naar USDS is optioneel, en alleen USDS zal een freeze functie hebben. DAI is een onveranderlijk smart contract en kan niet worden gewijzigd.

Maker stelde deze duale stablecoin aanpak in mei voor om massale adoptie en naleving van regelgeving te waarborgen. Het uiteindelijke doel was om DAI uiteindelijk met pensioen te laten gaan na de massale adoptie van USDS en PureDai. Een deel van de mei update luidde:


Uiteindelijk, na meerdere jaren, wordt verwacht dat DAI volledig zal worden uitgefaseerd, aangezien alle gebruikers en integraties migreren naar ofwel NewStable (USDS) of PureDai. De tijdlijn voor wanneer dit gebeurt, zal afhangen van hoe snel het ecosysteem NewStable (USDS) en PureDai adopteert.

MKR daalt met dubbele cijfers

Na de rebranding op woensdag daalde MKR met 12%, van $2.100 naar $1.900 op het moment van schrijven. 

image
Bron: TradingView

Deze daling kan ook zijn veroorzaakt door de verliezen van Bitcoin (Ticker: BTC). Het blijft echter afwachten hoe de prijs van MKR op korte termijn zal reageren op de rebranding.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu