Blockchain Stories
Bitcoin daalt 6% na Amerikaanse beursafsluiting
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin daalt 6% na Amerikaanse beursafsluiting

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency ter wereld, heeft onlangs een prijsdaling van meer dan 6% ervaren. Deze daling begon direct na de sluiting van de Amerikaanse aandelenmarkt en volgde op de terugbetalingen door de failliete crypto lender Celsius.

Met een terugbetaling van bijna $2,5 miljard aan 251.000 schuldeisers zorgde Celsius voor aanzienlijke verkoopdruk op de markt.

Impact van celsius op de Bitcoin prijs

Het faillissement van Celsius en de daaropvolgende terugbetalingen hebben een grote invloed gehad op de Bitcoin prijs. De terugbetalingen hebben geleid tot een flinke verkoopdruk, wat resulteerde in een prijsdaling van meer dan 6%.

Deze gebeurtenis heeft niet alleen Bitcoin, maar ook andere top crypto’s zoals Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Dogecoin (DOGE) zwaar getroffen. Deze cryptocurrencies hebben vergelijkbare dalingen ondergaan als tijdens de marktcrash van 5 augustus 2024.

Gegevens van CoinGlass tonen aan dat meer dan 85.500 handelaren in de afgelopen 24 uur zijn geliquideerd, met een totale waarde van $314,19 miljoen. De grootste liquidatie vond plaats op Binance ETHBTC, met een waarde van $12,67 miljoen.

Het merendeel van deze liquidaties betrof longposities, wat aangeeft dat veel investeerders een stijging van de markt hadden verwacht die niet uitkwam. De shortposities daarentegen, zijn slechts voor $31,70 miljoen geliquideerd.

cryptomarkt dalingen overzicht coinglass
Bron: CoinGlass

Prijsdaling van toonaangevende cryptocurrencies

Naast Bitcoin hebben ook andere prominente cryptocurrencies aanzienlijke verliezen geleden. Ethereum, Solana en Dogecoin zagen allemaal hun waardes kelderen, vergelijkbaar met de marktcrash eerder dit jaar. Dit toont aan hoe kwetsbaar de cryptomarkt kan zijn voor grote financiële bewegingen en gebeurtenissen.

De huidige prijs van Bitcoin ligt rond de $59.200, een daling van meer dan 6% in de afgelopen 24 uur. Interessant genoeg is het handelsvolume in deze periode met 36% gestegen, wat wijst op een verhoogde deelname van handelaren ondanks de prijsdaling.

Volgens technische analisten vertoont Bitcoin momenteel een bearish trend, met een grote kans op verdere prijsdalingen. Als BTC onder een cruciale stijgende trendlijn sluit, kan de prijs mogelijk dalen naar $54.000 of zelfs lager.

bitcoin prijsvoorspelling 28augustus 2024
Bron: TradingView

Toekomstige verkoopdruk door celsius

Ondanks de terugbetalingen aan 251.000 schuldeisers zijn er nog steeds 121.000 schuldeisers die hun geld moeten ontvangen.

Celsius heeft tot nu toe $2,57 miljard terugbetaald, wat ongeveer 36% van het totale bedrag is. Dit betekent dat er nog aanzienlijke verkoopdruk op de markt kan komen als de resterende schuldeisers hun geld ontvangen.

De recente gebeurtenissen rondom Celsius en de daaropvolgende prijsdalingen van top crypto’s benadrukken de volatiliteit en de risico’s die gepaard gaan met investeren in cryptocurrencies. Het is belangrijk voor investeerders om zich bewust te zijn van deze risico’s en hun investeringen dienovereenkomstig te beheren.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu