Blockchain Stories
Bitcoin aanbod van holders bereikt voor het eerst $10 miljard
Bitcoin Nieuws

Bitcoin aanbod van holders bereikt voor het eerst $10 miljard

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC), de grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie, heeft recent een forse prijsdaling doorgemaakt. 

Op het moment van schrijven werd de grootste crypto verhandeld voor $58.959, wat een daling van 5% betekende in de afgelopen 24 uur.

Voorafgaand aan deze daling bevond BTC zich in een stijgende beweging, waarbij het een hoogtepunt van $64.400 bereikte in de afgelopen week. 

De forse daling op de dagelijkse grafieken heeft echter alle wekelijkse winsten overschaduwd, wat resulteerde in een daling van 1,7% op de wekelijkse grafieken. 

Deze plotselinge daling roept vragen op over paniek verkopen en de rol van lange termijn holders bij het waarborgen van de stabiliteit van Bitcoin.

Lange termijn holders van Bitcoin kopen voor $10 miljard

Volgens CryptoQuant analist Amr Taha zijn lange termijn holders minder geneigd om te verkopen en kopen ze juist tijdens markt dalingen om hun positie vast te houden. 

In zijn analyse stelde Amr Taha dat lange termijn holders $10 miljard hebben uitgegeven aan het kopen van crypto. Ook hebben deze kopers het verkopen vermeden, aangezien de markt momenteel in een daling verkeert. In een bericht deelde de analist:


“Voor het eerst ooit heeft de gerealiseerde kapitalisatie van lange termijn holders de $10 miljard overschreden.”

image

Op basis van deze observatie blijven holders die de grens van 150 dagen hebben gepasseerd hun crypto vasthouden. Daarnaast hebben instellingen, zoals de afgelopen 30 dagen is waargenomen, hun aankopen verhoogd. 

Grote BTC investeerders zoals Marathon, Blackrock, Galaxy Digital en Metaplanet hebben hun holdings de afgelopen 30 dagen vergroot. Deze instellingen zijn grote holders en hebben de neiging om hun activa voor een langere periode aan te houden.

Dit fenomeen betekent dat grote holders lange accumulatiefasen hebben. Zoals blijkt uit gegevens van IntoTheBlock, doen grote holders er minstens vijf maanden tot drie jaar over om hun activa te verkopen, terwijl kleinere holders sneller geneigd zijn hun bezittingen te verkopen.

image
Bron: IntoTheBlock

Aanbod van lange termijn holders gestegen met 260.000 BTC

Hoewel lange termijn holders minder geneigd zijn om te verkopen, heeft hun aanbod een aanzienlijke groei doorgemaakt. Volgens CryptoQuant controleren lange termijn holders nu meer dan 75% van het totale BTC aanbod. Via hun X (voorheen Twitter) pagina deelden ze de analyse, waarin ze opmerkten:


In de afgelopen 30 dagen is het aanbod van lange termijn holders met 260.000 $BTC toegenomen. Ze controleren nu 14,80 miljoen Bitcoin, wat goed is voor 75% van het totale aanbod.

De afgelopen 30 dagen hebben een hoge BTC volatiliteit gezien, met een dieptepunt van $49.570. Deze prijsfluctuaties verklaarden de toegenomen accumulatie door lange termijn holders. 

Deze holders hebben de neiging om meer activa te kopen tijdens markt dalingen en deze later te verkopen tijdens een langdurige bull market. Deze strategie zorgt ervoor dat ze goedkoop kopen en later verkopen met hoge rendementen. Voor lange termijn holders zijn lage BTC prijzen dus een koopkans om te accumuleren.

image
Bron: IntoTheBlock

Hoewel Bitcoin momenteel een daling ervaart, bood dit een koopkans voor lange termijn holders. Toegenomen koop activiteit resulteert in koopdruk, wat op zijn beurt de prijzen kan opdrijven.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu