Blockchain Stories
Binance bevriest Palestijnse fondsen en zorgt voor kritiek
Altcoin Binance Binance Coin Crypto Exchange Nieuws

Binance bevriest Palestijnse fondsen en zorgt voor kritiek

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tijdens het escalerende conflict tussen Israël en Palestina heeft de grote cryptocurrency exchange Binance (Ticker: BNB) naar verluidt fondsen van Palestijnen in beslag genomen op verzoek van de Israel Defense Forces (IDF).

Gedurfde zet van Binance

Deze actie werd onder de aandacht gebracht door Ray Youssef, mede oprichter van Paxful en CEO van het Noones P2P platform, die deelde dat de acties van Binance een directe reactie waren op verzoeken van de Israëlische autoriteiten. 

Binance heeft alle fondsen van alle Palestijnen in beslag genomen op verzoek van de IDF. Ze weigeren de fondsen terug te geven. Alle bezwaren afgewezen.

Volgens Youssef legt de Israëlische minister van Defensie, onder de Anti Terrorismewet, opdracht tot de inbeslagname van cryptocurrency wallets die verbonden zijn aan een verklaarde terroristische organisatie op basis van betrouwbare inlichtingen. 

De ontvanger wiens wallets in beslag zijn genomen, zag zijn bezwaren tegen de inbeslagname beoordeeld en afgewezen, aangezien het bewijs aantoonde dat de fondsen betrokken waren bij ernstige terroristische activiteiten.

De minister kan doorgaan met het confisqueren van de crypto, hoewel de beslissing kan worden aangevochten bij de administratieve rechtbank.

Youssef benadrukte verder dat de maatregel alle Palestijnen trof en waarschuwde dat soortgelijke acties zich zouden kunnen richten op landen zoals Libanon en Syrië. 

Alle Palestijnen worden getroffen, en gezien de manier waarop het nu gaat, zullen alle Libanezen en Syriërs dezelfde behandeling krijgen. Niet jouw sleutels, niet jouw coins.

Reactie van de community

Deze gebeurtenis heeft een schokgolf veroorzaakt binnen de crypto community, zoals benadrukt door een X gebruiker, Pukka, die zei: 

Dit is niet de cryptocurrency wereld waar we van droomden. Web3 strateeg Slorg deelde een soortgelijke gedachtegang

Binance CEO ter verdediging

Tijdens de controverse binnen de crypto community reageerde de nieuwe CEO van Binance, Richard Teng, op het platform X door het incident af te doen als desinformatie en verklaarde

FUD. Slechts een beperkt aantal gebruikersaccounts, verbonden met illegale fondsen, werden geblokkeerd voor transacties. Er zijn enkele onjuiste verklaringen over gedaan.

Hij legde ook uit dat Binance, net als andere financiële instellingen, internationaal erkende wetten volgt die zijn ontworpen om witwassen te voorkomen. Hij benadrukte dat het bedrijf zich inzet om gebruikers te helpen begrijpen hoe ze het platform veilig en beveiligd kunnen gebruiken.

Speculaties blijven bestaan

Ondanks deze geruststelling blijft een groot deel van de community sceptisch en zien ze deze uitspraken als pogingen om bezorgdheid te sussen. 

Zoals verwacht vat X gebruiker Joel A deze sentimenten treffend samen door te stellen: 

Hmmmmm. Als ze dat bij hen doen, wat weerhoudt hen er dan van om dat bij ons te doen?

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu