Blockchain Stories
XRP vormt grootste bull flag ooit: koersstijging tot $16 verwacht
Altcoin Nieuws Ripple

XRP vormt grootste bull flag ooit: koersstijging tot $16 verwacht

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ondanks de uitdagingen die XRP de afgelopen jaren heeft ondervonden door de lopende rechtszaak tussen Ripple en de United States Securities and Exchange Commission (SEC), blijft de cryptocurrency sterk ondersteund door zijn community. Deze aanhoudende steun heeft geresulteerd in tal van optimistische voorspellingen over een mogelijke prijsstijging van de altcoin. Een recent voorbeeld hiervan komt van het 3T Warrior Trading Academy account op X, dat een mogelijke koers van dubbele cijfers voor XRP voorspelt.

De grootste bull flag in de geschiedenis van XRP

In een recente post op X (voorheen Twitter) wijst de 3T Warrior Trading Academy op een opvallende technische formatie in de prijsgrafiek van XRP. Deze formatie, die zich al sinds 2017 ontwikkelt, wordt gezien als een driehoekspatroon dat mogelijk een bull flag signaleert. Wat deze bull flag echter bijzonder maakt, is de overtuiging van de analist dat dit de grootste in de geschiedenis van de cryptomarkt zou kunnen zijn, vanwege de uitzonderlijk lange periode waarin de formatie zich heeft gevormd.

De analist wijst erop dat het niet voor het eerst is dat de XRP prijs een aanzienlijke sprong maakt. In 2017 zag de altcoin bijvoorbeeld een enorme prijsstijging van 60.000%, waarbij de waarde toenam van $0,006 naar een piek van $3,84. Hoewel een vergelijkbare stijging nu misschien onrealistisch lijkt gezien de huidige grote marktkapitalisatie van XRP, gelooft de analist nog steeds dat er een opmerkelijke rally in het verschiet ligt. Andere analisten deden enige tijd geleden vergelijkbare voorspellingen.

Prijsstijging van 2.566%

In 2017 duurde het ongeveer 240 dagen voordat de prijs van XRP zijn rally voltooide. Echter, in de bullmarkt van 2021 kon de altcoin niet een vergelijkbare prestatie neerzetten, voornamelijk vanwege de rechtszaak met de SEC, die de koersontwikkeling verstoorde. Hierdoor blijft de XRP-prijs al meer dan 2400 dagen onder zijn hoogste punt ooit handelen, en heeft de formatie zoveel tijd nodig gehad om zich te ontwikkelen.

Een belangrijk hulpmiddel in deze voorspelling is de Fibonacci extensie. De analist suggereert dat de XRP prijs mogelijk $16 zou kunnen bereiken als de Fibonacci extensie 4,236 haalt. Als dit gebeurt, zou dat een aanzienlijke stijging van 2.566% betekenen ten opzichte van het huidige prijsniveau van rond de $0,60.

Andere factoren die een prijsstijging van XRP kunnen aanjagen

Naast de veelbelovende technische formatie in de prijsgrafiek zijn er ook andere factoren die een mogelijke prijsstijging van XRP kunnen ondersteunen. Een van de belangrijkste factoren is de aanstaande afronding van de rechtszaak tussen Ripple en de SEC. De rechtbank heeft Ripple al bevolen om $125 miljoen aan de SEC te betalen, maar de toezichthouder heeft tegen deze beslissing beroep aangetekend. De markt wacht nu gespannen op de uitkomst van dit beroep.

Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, heeft aangegeven dat hij verwacht dat de rechtszaak ergens dit jaar zal eindigen. Als dit inderdaad gebeurt, zou het een aanzienlijke boost kunnen geven aan de prijs van XRP, doordat de dreiging van de huidige aanklacht verdwijnt en investeerders weer vertrouwen krijgen in de altcoin.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu