Blockchain Stories
MEXC verdubbeld handelskosten, maar blijft de goedkoopste exchange
Crypto Exchange Nieuws

MEXC verdubbeld handelskosten, maar blijft de goedkoopste exchange

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

MEXC Global, een van de populairste exchanges onder traders, gaat binnenkort haar handelskosten verdubbelen. Deze aanpassing gaat in op 31 augustus 2024 en geldt zowel voor spot als futures handel. Ondanks de verdubbeling van de kosten, blijven de tarieven van MEXC tot de laagste in de markt behoren, zeker in vergelijking met grote concurrenten zoals Binance. Daarnaast past MEXC ook verschillende kortingspromoties aan voor gebruikers die MX Token vasthouden of gebruiken.

Je kan hier een account aanmaken bij MEXC om te profiteren van deze lage fees.

Wat verandert er precies?

Voor de aanpassing rekende MEXC geen kosten voor maker orders op zowel spot als futures markten en een minimale 0,01% taker fee op futures markten. Na de aanpassing blijven de kosten voor market makers op 0%, maar market takers betalen voortaan 0,02% voor zowel spot als futures handel. Dit is dus een verdubbeling, maar nog steeds laag als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Binance, die 0,10% rekent voor spothandel en 0,05% voor futures handel.

Hoewel deze tariefsverhoging voor sommige handelaren als een verrassing kan komen, biedt MEXC tegelijkertijd aantrekkelijke kortingen voor gebruikers die de eigen MX Token vasthouden. Met deze aanpassingen positioneert de exchange zich nog steeds als een platform met een van de laagste handelskosten in de sector.

Aantrekkelijke kortingen voor MX holders

Om de hogere kosten te compenseren heeft MEXC twee promoties die aanzienlijke kortingen bieden aan gebruikers:

Promotie 1: 50% korting voor MX Token houders

Gebruikers die minimaal 1.000 MX tokens bezitten, krijgen een 50% korting op zowel spot als futures handelskosten. Dit betekent dat takers slechts 0,01% betalen in plaats van 0,02%. Maker fees blijven op 0%.

Promotie 2: 20% korting met MX Token

Daarnaast kunnen gebruikers die de MX kortingsfunctie gebruiken, genieten van een 20% korting op handelskosten. Dit verlaagt de taker-kosten tot 0,016%.

Het is belangrijk om te weten dat deze twee promoties niet gecombineerd kunnen worden. Als je in aanmerking komt voor de 50% korting door het bezitten van meer dan 1.000 MX tokens, krijg je automatisch de hogere korting. Ook geldt deze korting voor zowel spot als futures markten.

Bepaalde populaire handelsparen, zoals BTC/USDT en ETH/USDT, blijven profiteren van een 0% spot fee rate.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu