Blockchain Stories
Is de mysterieuze candle de oplossing voor de neergang van Bitcoin?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Is de mysterieuze candle de oplossing voor de neergang van Bitcoin?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft de afgelopen 24 uur bijna 2% van zijn waarde verloren en staat nu rond $63.000. Dit verlies komt ondanks een aanzienlijke investering van $202,5 miljoen in Bitcoin ETF’s die tegen 26 augustus werd gedaan, wat aanvankelijk optimisme onder investeerders aanwakkerde.

Wat echter echt de aandacht trekt van de cryptogemeenschap, is een unieke candle formatie op de maandelijkse grafiek van Bitcoin. Deze candle formatie, die door technische analisten nauwlettend wordt gevolgd, kan mogelijke aanwijzingen geven over toekomstige prijsbewegingen en trends in de markt.

Het intrigeert zowel ervaren handelaren als nieuwkomers die proberen de volatiele dynamiek van de cryptomarkt te begrijpen.

Mysterieuze candle ontwikkeling

Crypto analist HODL15Capital heeft onlangs getweet dat de nieuwste maandelijkse candle voor Bitcoin een van de meest interessante ooit is. Hij beschreef het als “misschien wel de meest interessante maandelijkse candle in de geschiedenis van Bitcoin”.

Deze candle, bekend als een “dragonfly doji,” suggereert meestal een mogelijke verandering in de marktrichting. Deze formatie kan zelfs het einde van een consolidatiefase aangeven, waarin de prijs van Bitcoin zijwaarts beweegt, en het begin van een duidelijkere trend, ofwel omhoog of omlaag.

Ondertussen heeft de unieke combinatie van de openings, sluitings en algehele prijsklasse de aandacht getrokken van veel handelaren en analisten.

Inzichten van analisten

FXPro senior analist Alex Kuptsikevich denkt dat dit patroon misschien een poging tot herstel laat zien na een moeilijke start van de maand. Het zou wel eens het einde van de negatieve trend kunnen inluiden die begon na het recordhoogte van Bitcoin in maart.

Kuptsikevich waarschuwt echter dat het nog te vroeg is om de betekenis van dit patroon te bevestigen, aangezien de maand nog niet voorbij is. Hij legt uit dat Bitcoin verschillende technische uitdagingen moet overwinnen, vooral het doorbreken van een neerwaartse trend die sinds maart aanhoudt.

Een significante beweging boven $68.000 zou deze neerwaartse trend kunnen doorbreken, terwijl een nieuwe piek boven $74.000 Bitcoin in onbekend gebied zou kunnen duwen, met de mogelijkheid om door te stijgen naar $110.000.

Onzekerheid en externe factoren

Aan de andere kant blijven sommige analisten sceptisch, omdat zij geloven dat marktfundamenten en investeerderssentiment een belangrijkere rol spelen dan technische patronen.

Recente marktbewegingen zijn meer beïnvloed door externe factoren, zoals de verkoop van Bitcoin door de Duitse overheid en de distributie van BTC vanuit Mt. Gox. Analist Andersson voorspelt ook dat aankomende beslissingen van de Federal Reserve en de Amerikaanse verkiezingen een grotere impact zullen hebben op de prijs van Bitcoin.

Op dit moment, met Bitcoin rond $63.000, is de dragonfly doji verschoven naar een “hammer candle”, wat ook als een bullish signaal wordt gezien. Deze verandering suggereert dat Bitcoin zich mogelijk voorbereidt op een opwaartse beweging. Maar met zoveel factoren die een rol spelen, blijft het moeilijk te voorspellen wat er precies zal gebeuren.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu