Blockchain Stories
Is Cardano (ADA) ten dode opgeschreven? Analyse geeft duidelijkheid
Altcoin Nieuws

Is Cardano (ADA) ten dode opgeschreven? Analyse geeft duidelijkheid

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Cardano (ADA) was geruime tijd een vaste waarde in de top 10 van cryptocurrencies, gemeten naar marktkapitalisatie. Recentelijk is ADA echter uit deze lijst gevallen en staat momenteel op de 12e plaats. Dit roept de vraag op: is Cardano aan het wegzakken, of schuilt er nog potentieel in dit project?

Sinds de lancering in 2017 heeft Cardano indrukwekkend standgehouden. Ondanks de volatiliteit in de cryptomarkt heeft Cardano zich weten te handhaven, mede dankzij een sterke en toegewijde gemeenschap. Deze week staat er een belangrijke upgrade op de planning, die weleens cruciaal zou kunnen zijn voor de toekomst van het project. Laten we eens kijken naar de huidige stand van zaken rondom Cardano en de ADA token.

Wat gebeurt er bij Cardano?

Hoewel Cardano uit de top 10 is gevallen qua marktkapitalisatie, is het project verre van stil. Onder leiding van CEO Charles Hoskinson blijft Cardano volop in beweging. Een indicatie hiervan is dat maar liefst 72% van de ADA houders hun tokens langer dan een jaar vasthouden, wat wijst op vertrouwen binnen de community. Nog eens 25% houdt hun tokens tussen de 1 en 12 maanden vast, terwijl de resterende 3% hun ADA binnen een maand verhandelt.

Cardano’s on-chain activiteit is eveneens significant, met een dagelijks volume van $7,2 miljard. Dit resulteert in een lage NVT (Network Value to Transaction) ratio van 2,62%, wat erop duidt dat ADA momenteel mogelijk ondergewaardeerd is.

Op technologisch vlak blijft Cardano ook vooruitgaan met de introductie van Hydra, een layer 2 schaaloplossing. Hydra toont zijn potentieel in de praktijk, zoals te zien is in de Doom game. Elk frame van deze game is een transactie op de blockchain, met 35 frames per seconde verwerkt Hydra 11.000 transacties per seconde. Dit biedt een solide basis voor een wereldwijd betalingssysteem.

De Chang Hard Fork

De grote upgrade die deze week gepland staat, is de Chang hard fork. Deze zal de governance van Cardano naar een hoger niveau tillen en markeert de start van het Voltaire tijdperk, het laatste onderdeel van de vijfdelige roadmap van Cardano. De Chang hard fork zal in twee fasen plaatsvinden. De eerste fase legt de basis voor gedecentraliseerde stemmen, terwijl de tweede fase verschillende governance functies introduceert. Dit betekent dat ADA houders een actieve rol kunnen spelen in de toekomst van het netwerk.

De prijsontwikkeling van ADA

De huidige prijs van ADA ligt rond de 37 cent, met een marktkapitalisatie van $12,9 miljard. Onlangs is er een prijsstijging geweest van 13% tot 14%, wat mogelijk te danken is aan het nieuws rondom de Chang hard fork. Daarnaast is er ook een toename in handelsvolume waargenomen, wat een positieve ontwikkeling is voor ADA, dat sinds maart in een neerwaartse trend zat en ver verwijderd is van zijn ATH van $3,09 in september 2021.

Kortom, Cardano lijkt op een cruciaal punt te staan. De komende weken zal uitwijzen of de Chang hard fork het begin markeert van een nieuwe opwaartse trend voor Cardano, of dat het project verder zal wegzakken.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu