Blockchain Stories
Hoe Trump Bitcoin voorstander werd: Een onthullende analyse
Bitcoin Nieuws

Hoe Trump Bitcoin voorstander werd: Een onthullende analyse

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De verrassende transformatie van voormalig Amerikaans president Donald Trump, van Bitcoin scepticus naar voorstander, heeft zowel de politieke als financiële wereld op zijn kop gezet.

Deze opmerkelijke verandering bereikte zijn hoogtepunt tijdens de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville en was het resultaat van een gerichte inspanning onder leiding van David Bailey, CEO van mediagroep BTC Inc. Samen met Amanda Fabiano en Tracy Hoyos-López, speelde dit trio een cruciale rol in het hervormen van Trump’s visie op Bitcoin.

De reis van transformatie

Aanvankelijk was Trump sceptisch over Bitcoin, maar dit veranderde toen David Bailey een campagne startte om hem te overtuigen van de voordelen.

Deze campagne begon in een steakhouse in Puerto Rico en groeide uit op het podium van het Music City Center in Nashville. Bailey wilde Bitcoin koppelen aan Trump’s streven naar Amerikaanse industriële suprematie en energie onafhankelijkheid.

Een belangrijke strategiebijeenkomst vond plaats in steakhouse Bottles in Guaynabo, Puerto Rico. Hier begonnen Bailey, Fabiano en Hoyos-López hun poging om Trump’s mening over Bitcoin te veranderen. Amanda Fabiano, met sterke banden in de mining sector, en Tracy Hoyos-López, met juridische en politieke expertise, waren cruciaal om Trump te overtuigen van de legitimiteit van de Bitcoin industrie.

Na deze ontmoetingen organiseerde Bailey een rondetafelbespreking op Trump’s Mar a Lago landgoed, waar Bitcoin mining executives strategische kwesties met Trump bespraken.

Deze bijeenkomst gaf Trump inzicht in de technische en economische aspecten van Bitcoin mining, gepresenteerd als oplossing voor het Amerikaanse energietekort en als tegenwicht voor buitenlandse technologische concurrentie.

De invloed en gevolgen

Het rondetafelgesprek was informatief en toonde de potentie van de industrie om aanzienlijke financiële middelen te mobiliseren, wat cruciaal was voor Trump’s goedkeuring van Bitcoin.

Tijdens de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville verklaarde Trump publiekelijk zijn steun voor Bitcoin, een ommezwaai van zijn eerdere standpunt. Hij benadrukte zijn wens dat alle Bitcoin ‘gemined’ zou worden in de VS.

Trump kondigde ook aan een strategische Bitcoin reserve te creëren. Hij verklaarde dat zijn administratie zich zou inzetten om 100 procent van alle Bitcoin die de Amerikaanse overheid bezit of verwerft, te behouden als kern van de nationale Bitcoin voorraad.

Deze gebeurtenis toont de kracht van invloed binnen de Bitcoin sector en hoe dit de perceptie en het beleid van invloedrijke figuren kan veranderen. Het markeert een belangrijke mijlpaal in de acceptatie van crypto in de politiek en financieel en kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van de cryptomarkt.

Hoewel de Bitcoin prijs nu op $62.000 staat, blijft de impact van Trump’s steun en de oprichting van een reserve onduidelijk. Eén ding is echter zeker; de invloed van gerichte inspanningen binnen de Bitcoin gemeenschap is sterker dan ooit.

btc koers grafiek ema 20 50 100 200
De grafiek toont het koersverloop van Bitcoin in 2024. Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu