Blockchain Stories
Ethereum whales kopen groot in, terwijl ETH bodem nadert
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Ethereum whales kopen groot in, terwijl ETH bodem nadert

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen week is alles behalve positief voor Ethereum. De Ethereum koers maakte een daling door en staat alleen in de afgelopen 24 uur al op een daling van bijna 3%. Dit wordt nog verder versterkt door de extreme uitstroom bij de Ethereum ETF’s. Veel investeerders halen hun geld uit de Ether Spot ETF’s, mede ten gevolge van de dalende Ethereum koers. Toch zijn er ook nog investeerders die volop geloven in Ethereum. Met name grote Ethereum whales kopen momenteel grote hoeveelheden ETH in, met als overtuiging dat de ETH bodem in zicht is.

Meer dan 200.000 ETH gekocht

Uit data van CryptoQuant blijkt dat in de afgelopen 96 uur meer dan 200.000 ETH gekocht is. Dit is hoofdzakelijk door whales gedaan. Juist de whales hebben het financiële vermogen om in één klap een grote hoeveelheid ETH te kopen. Volgens Satoshi Sniper, een crypto analist op X, is er in de afgelopen 36 uur voor maar liefst $540 miljoen in Ethereum geïnvesteerd. Is dit dan het begin van het altcoin seizoen?

Uit de investeringen van deze crypto whales blijkt een groot geloof in Ethereum. De koers heeft in de afgelopen maand een daling van bijna 20% doorgemaakt, waardoor whales nú Ethereum goedkoper in kunnen kopen dan een maand geleden. Volgens bovenstaande data profiteren met name grote Ethereum whales hier maar al te graag van. Zij kunnen immers voor hetzelfde geld 20% meer Ethereum kopen.

Nadert de bodem van ETH?

De Ethereum koers heeft het dus zwaar. De koersdaling in de afgelopen maand is evident, terwijl de Ethereum Spot ETF’s dus ook een grote uitstroom hebben. Twee gebeurtenissen die uiteraard niet los van elkaar gezien kunnen worden. Toch is er her en der geloof dat de Ethereum koers inmiddels de bodem nadert.

Dit wordt vooral ingegeven door het gedrag van de whales. Over het algemeen kunnen juist whales een bullish sentiment creëren, puur door grote hoeveelheden crypto te kopen. Daar is nu overduidelijk sprake van, gezien het handelsvolume in de afgelopen 96 uur. Dragen deze whales daarmee bij aan een bullrun voor Ethereum? De kans is zeker aanwezig, aangezien meerdere economische factoren ook in het voordeel van ETH kúnnen gaan spreken. Deze week staan belangrijke Amerikaanse publicaties op het programma die zomaar een bullrun kunnen veroorzaken.

Slechte prestaties Ethereum ETF’s

De Ethereum ETF’s zijn, zoals gezegd, in een miserabele periode beland. Sinds 8 augustus is er sprake van een netto uitstroom van bijna $500 miljoen. Is dit nog te keren of lijkt het schip echt gestrand te zijn voor de Ethereum Spot ETF’s? De waarheid zal ongetwijfeld ergens in het midden liggen. Zodra de Ethereum koers gaat stijgen, worden de Ether ETF’s weer populairder. Dat kan eigenlijk niet anders.

Vooralsnog zijn het echter barre tijden voor Ethereum investeerders, zoals ook uit bovenstaande data blijkt. De rode cijfers zijn pijnlijk en veelzeggend voor de fase waarin Ethereum zich momenteel bevindt.  

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu