Blockchain Stories
Dogecoin en het 3 jarig patroon: Keert de geschiedenis terug?
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin en het 3 jarig patroon: Keert de geschiedenis terug?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin is opnieuw in het nieuws gekomen. Recente prijsschommelingen suggereren dat Dogecoin mogelijk een bodem aan het vormen is en zich klaarmaakt voor een nieuwe bull run. Sinds 2016 heeft Dogecoin opmerkelijke prijsstijgingen doorgemaakt.

Eind 2016 steeg de prijs met 150%, en in 2020 verdubbelde deze zelfs 250%. Als dit patroon aanhoudt, zou Dogecoin in 2024 meer dan 350% van zijn huidige waarde kunnen bereiken, wat zou neerkomen op $0,31. Dit is vooral gebaseerd op technische indicatoren die de recente prijsstijgingen voorspellen.

De invloed van sociale media en Elon Musk op Dogecoin

De populariteit van Dogecoin is grotendeels te danken aan sociale media en de invloed van Elon Musk. Zijn tweets hebben vaak geleid tot aanzienlijke prijsstijgingen.

Onlangs zorgde een tweet van de SpaceX en Tesla CEO opnieuw voor veel opwinding rond Dogecoin. Echter, niet iedereen gelooft dat deze hype zal aanhouden. Analisten wijzen op Dogecoin’s prijsverhogende aard en verminderde culturele relevantie als mogelijke obstakels.

Er wordt ook gespeculeerd dat nieuwe meme coins de leiding zouden kunnen overnemen in deze marktcyclus. Volgens CoinGecko vertegenwoordigen Dogecoin en Shiba Inu nu samen slechts 57% van de totale marktkapitalisatie van alle meme coins, wat aanzienlijk lager is dan hun eerdere hoogtepunt.

Toekomstperspectieven van Dogecoin en de markt

Het jaar 2025 zou cruciaal kunnen zijn voor Dogecoin. Historisch gezien was het vierde jaar van de cyclus altijd het meest lucratief. In 2017 steeg de prijs met maar liefst 9.000%, en in 2021 zelfs met 18.000%. Als deze trend doorgaat, kunnen we in 2025 enorme prijsstijgingen verwachten.

dogecoin marketcap 2024
De marktkapitalisatie van Dogecoin bedraagt momenteel $15,2 biljoen. Bron: TradingView

Het is echter essentieel te beseffen dat prestaties uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Hoewel de analyse van deze cycli een interessant raamwerk biedt, blijft de markt voor meme coins uiterst volatiel en onvoorspelbaar.

Er zijn bovendien gemengde meningen onder analisten over Dogecoin’s toekomst. Sommigen zien een rooskleurig vooruitzicht, terwijl anderen terughoudender zijn. CoinCodex voorspelt bijvoorbeeld een daling van 3,84% tegen september 2024, ondanks de huidige positieve stemming onder investeerders.

coincodex dogecoin voorspelling
Bron: CoinCodex

De toekomst van Dogecoin blijft net zo onvoorspelbaar als zijn oorsprong. Met een grote schare fans en de zichtbaarheid die Elon Musk met zich meebrengt, zullen de marktomstandigheden afhangen van vele factoren, van wereldwijde economische trends tot de stemming van online gemeenschappen.

Eén ding is zeker: Dogecoin belooft een avontuurlijke rit te worden in de komende jaren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Crypto beïnvloedt Amerikaanse verkiezingen 2024 met $190 miljoen

Julian Smits

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu