Blockchain Stories
Altcoin marktkapitalisatie overschrijdt $920 miljard
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Altcoin marktkapitalisatie overschrijdt $920 miljard

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De altcoin markt heeft de afgelopen weken veerkracht getoond, met een herstel na een daling eerder deze maand.

De wereldwijde marktkapitalisatie van altcoins, die onder de $800 miljard was gezakt, is sindsdien hersteld en gestegen naar $920 miljard op het moment van schrijven. 

Dit herstel heeft optimisme gewekt onder marktdeelnemers, waarbij veel analisten hun positieve vooruitzichten voor de toekomst van altcoins delen.

Gaan altcoins de rally van 2017 spiegelen?

Crypto analist Moustache, bekend om zijn inzichten op X (voorheen Twitter), wees op de overeenkomsten tussen de huidige marktomstandigheden en die van 2016. 

Moustache benadrukte de Relative Strength Index (RSI) als een belangrijke indicator en merkte op dat dalende RSI lijnen uiteindelijk meestal omhoog breken. 

Hij sprak zijn vertrouwen uit dat altcoins de enorme rally’s van 2016 en 2017 zouden kunnen herhalen, zij het over een langere periode.

In een volgend bericht benadrukte Moustache dat altcoins onlangs waren uitgebroken uit een negen maanden durende dalende wig, een bullish patroon dat op verder stijgende potentieel wijst. 

Moustache was niet de enige met een positieve kijk. Een andere bekende analist, Michael Van De Poppe, deelde ook zijn gedachten over het potentieel van de altcoin markt. 

Van De Poppe merkte op dat veel altcoins hun eerste stijgende beweging in de afgelopen week hadden ervaren en voorspelde een korte periode van consolidatie voordat de stijgende trend zou hervatten. 

Hij geloofde dat de tweede helft van 2024 bijzonder gunstig zou zijn voor altcoins, aangezien ze cruciale weerstandsniveaus blijven doorbreken.

SEI als casestudy

Van De Poppe gebruikte SEI, een minder bekende altcoin, als casestudy om zijn punt te illustreren. Ondanks een recente daling van 5% in de prijs van SEI, heeft het actief zich weten te handhaven boven de kritieke support niveaus van $0,31 tot $0,32, die Van De Poppe identificeerde als essentieel voor de voortdurende stijgende beweging. 

Hij suggereerde dat als SEI deze support behoudt, het in de nabije toekomst een prijs van $0,46 zou kunnen bereiken.

Wat zeggen on chain waarden hierover?

De marktactiviteit van SEI ondersteunde verder deze bullish outlook. Volgens gegevens van Coinglass, hoewel de Open Interest van SEI, het totale aantal uitstaande derivatencontracten, de afgelopen dag met 4% is gedaald naar $96 miljoen, is het volume van de Open Interest met 45% gestegen naar $313 miljoen. 

image
Bron: Coinglass

Deze toename in het Open Interest volume suggereerde dat er, ondanks de korte termijn daling, aanzienlijke interesse was in de toekomstige prijsbewegingen van SEI. Dit wees op een opbouw van posities die zou kunnen leiden tot een prijs rally als het bullish momentum aanhoudt.

Bovendien onthulden gegevens van Santiment een opvallende toename in de ontwikkelingsactiviteit van SEI, waarbij de waarde steeg van een laag niveau van 2 eerder deze maand naar meer dan 6 op het moment van schrijven. 

image
Bron: Santiment

Toegenomen ontwikkelingsactiviteit weerspiegelt vaak lopende verbeteringen en updates aan een project, wat het vertrouwen van investeerders kan versterken en kan bijdragen aan een langetermijn prijsstijging. 

In het geval van SEI suggereerde deze opleving in ontwikkeling dat het project actief vorderde, wat een positieve impact zou kunnen hebben op de marktprestaties in de toekomst.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu