Blockchain Stories
Zal Arbitrum uitbreken uit dit patroon? Analisten voorspellen dit
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Zal Arbitrum uitbreken uit dit patroon? Analisten voorspellen dit

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Arbitrum (Ticker: ARB) heeft de afgelopen 24 uur kleine schommelingen vertoond, met handel binnen een smal bereik rond de $0,60.

Op het moment van schrijven werd ARB verhandeld op $0,582, wat een daling van 3,52% ten opzichte van de vorige dag en een stijging van ongeveer 6% over de afgelopen week vertegenwoordigt.

Met een circulerend aanbod van 3,5 miljard ARB tokens staat de huidige marktkapitalisatie op $1,54 miljard, ondersteund door een handelsvolume van $190 miljoen in de afgelopen 24 uur.

Analisten voorspellen potentiële uitbraak

Marktanalist Captain Faibik merkte op:

$ARB beweegt momenteel binnen een dalend kanaal. Het lijkt nu een bodem te hebben bereikt en staat op het punt om uit te breken. Als het succesvol uitbreekt, kunnen we een 2x Bullish Rally zien in 2 tot 3 maanden.

Deze mogelijke uitbraak wordt nauwlettend gevolgd door handelaren, omdat het een significante verschuiving in de prijstrend van ARB zou kunnen markeren.

Technische analyse wijst op naderende uitbraak

ARB handelt sinds maart 2024 binnen een dalend kanaal, gekenmerkt door lagere pieken en dalen. De prijs heeft consequent vastgehouden aan de grenzen van het kanaal, wat wijst op een duidelijke dalende trend. Recente bewegingen suggereren echter dat ARB mogelijk probeert uit dit patroon te breken.

Bollinger Bands en naderende uitbraak

De ARB grafiek toont aan dat de prijs momenteel handelt nabij de middenlijn van de Bollinger Bands, wat wijst op consolidatie na een recente dalende trend.

Het verkleinen van de Bollinger Bands duidt op verminderde volatiliteit, wat een mogelijke uitbraak signaleert naarmate de prijs de bovenste band rond $0,62 nadert.

Verder ondersteunt de MACD (Moving Average Convergence Divergence) dit vooruitzicht, omdat er een bullish crossover is opgetreden, waarbij de MACD lijn boven de signaallijn beweegt. Een dergelijke omkering wijst op een potentieel stijgend momentum.

De kleine positieve winst in het histogram geeft echter aan dat de kracht van dit momentum nog zwak is en verdere bevestiging vereist. Ondertussen schommelt de RSI (Relative Strength Index) rond de 50, wat marktonzekerheid weerspiegelt.

image
Bron: TradingView

Een beweging boven de 60 kan wijzen op een verschuiving naar bullish momentum, terwijl een daling onder de 40 zou kunnen wijzen op hernieuwde verkoopdruk.

Uitbraak voor ARB in zicht?

Ondanks deze technische indicatoren lijkt het bredere marktsentiment voorzichtig. Volgens gegevens van IntoTheBlock staan ongeveer 95% van de ARB holders momenteel op verlies, met slechts 4% die winst maakt bij de huidige prijs.

Grote holders, die 82% van het totale aanbod beheersen, domineren de markt, wat de prijsschommelingen kan beïnvloeden.

image
Bron: IntoTheBlock

De token toont ook een sterke correlatie met Bitcoin, met een correlatiecoëfficiënt van 0,95, wat suggereert dat de prijs van ARB mogelijk nauw de trends van Bitcoin blijft volgen.

De afgelopen week is het aantal nieuwe wallets met 6,60% afgenomen, terwijl het aantal actieve wallets met 25% is gestegen, wat wijst op een groeiende gebruikersbetrokkenheid. Het aantal adressen met een nulbalans is echter met 55% gestegen, wat kan wijzen op een toename van inactieve of verlaten accounts.

image
Bron: IntoTheBlock

Naarmate ARB handelt rond $0,5977, houden marktdeelnemers de tekenen van een mogelijke uitbraak uit het dalende kanaal nauwlettend in de gaten.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu