Blockchain Stories
Stablecoin marktkapitalisatie bereikt recordhoogte na 11 maanden groei
Altcoin Nieuws Stablecoin

Stablecoin marktkapitalisatie bereikt recordhoogte na 11 maanden groei

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van cryptocurrency evolueert in een verbluffend hoog tempo, en een van de meest opvallende recente ontwikkelingen is de stijging van de marktkapitalisatie van stablecoins, die een recordhoogte van $168 miljard heeft bereikt.

Stablecoins zijn digitale valuta’s die zijn gekoppeld aan stabiele activa zoals de Amerikaanse dollar, waardoor ze minder volatiliteit vertonen in vergelijking met andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Wat betekent deze mijlpaal voor de cryptomarkt en waarom is het zo belangrijk?

Recordbrekende groei

In de afgelopen elf maanden heeft de marktkapitalisatie van stablecoins een indrukwekkende en gestage groei laten zien. Na een eerdere piek van $167 miljard in maart 2022, zakte het eind dat jaar naar $135 miljard om nu weer een recordhoogte te bereiken.

Interessant is dat deze cijfers enkel stablecoins omvatten die niet algoritmisch zijn, wat betekent dat hun waarde is gekoppeld aan externe activa zoals fiatgeld of goud, in plaats van door algoritmen te worden gestuurd.

stable coin marketcap augustus2024
Bron: DefiLlama

Crypto analist Patrick Scott, beter bekend als “Dynamo DeFi”, merkt op dat deze groei een teken is dat er nieuw kapitaal de cryptomarkt betreedt.

Volgens hem is dit een positieve aanduiding van groeiende interesse van zowel particuliere als institutionele investeerders. Hij noemde geen specifieke oorzaken voor deze stijging, maar onderstreepte dat de retailmarkt al acht maanden actief is.

Groeipatronen van stablecoins

Tether (USDT) leidt de lijst van stablecoins met een marktkapitalisatie van $91,69 miljard aan het begin van dit jaar. In 2024 heeft Tether maandelijkse winsten geboekt, en bereikte in augustus een marktkapitalisatie van meer dan $117 miljard.

Ook Circle USD (USDC) heeft een groeijaar doorgemaakt, met een marktkapitalisatie van meer dan $34 miljard in 2024. Hoewel dit nog niet het record van $55,8 miljard in juni 2022 benadert, wijst het wel op aanzienlijke vooruitgang.

Het is belangrijk op te merken dat de handelsvolumes van stablecoins de afgelopen maanden zijn gedaald. In juli daalden de handelsvolumes met 8,35% tot $795 miljard, volgens CCData, wat wordt toegeschreven aan de MiCA regulering in Europa die onzekerheid creëerde over de toekomst van USDT in deze regio.

Deze trend zette zich in augustus voort, met een huidig handelsvolume van iets meer dan $46 miljard.

De Toekomst van stablecoins in de cryptomarkt

De recente stijging van de stablecoin marktkapitalisatie is een duidelijke aanwijzing dat deze activa een cruciale rol spelen in de bredere cryptomarkt.

Ze bieden stabiliteit in een doorgaans volatiele markt en dienen als veilige havens voor investeerders die willen profiteren van de voordelen van cryptocurrency zonder de extreme prijsschommelingen.

De toekomst van stablecoins zal echter mede afhankelijk zijn van hoe regelgevende veranderingen, zoals de MiCA regelgeving in Europa, zich ontwikkelen. Deze regelgeving kan van invloed zijn op hoe stablecoins worden verhandeld en gebruikt, en zal een belangrijke rol spelen bij het vormgeven van de markt.

De groei van de stablecoin marktkapitalisatie tot een recordhoogte van $168 miljard onderstreept de toenemende acceptatie en het vertrouwen in deze activa.

Met voortdurende innovaties en veranderingen in de regelgeving is het fascinerend om te zien hoe stablecoins blijven evolueren en bijdragen aan de dynamiek van de cryptowereld.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

KuCoin stopt in Nederland: wat moet je nu doen met je crypto?

Pieter de Haan

Binance bevestigt lancering Telegram mini-game Moonbix

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu