Blockchain Stories
Solana koers stijgt fors en gaat richting $162
Altcoin Nieuws Solana

Solana koers stijgt fors en gaat richting $162

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder deze maand was het even pittig voor Solana. Op 5 augustus, de dag van de beurscrash, moest de Solana koers een flink verlies slikken. Maar, dit verlies is alweer grotendeels goedgemaakt. De Solana koers maakt namelijk een indrukwekkende stijging door, gevoerd door meerdere positieve indicatoren. De Solana koers zet zelfs koers richting $162.

Verslagen weerstandsniveaus

In de afgelopen dagen heeft Solana meerdere weerstandsniveaus verslagen. Onder meer rond $150 en $155 popte een belangrijk weerstandsniveau op, maar beide niveaus zijn verslagen door Solana.

De reden hiervoor is terug te vinden in versterkte koopinteresse. Meer en meer beleggers kiezen voor een investering in Solana. Uiteraard ingegeven door de recente koersstijging, maar ook ingegeven door de potentie op termijn. Solana heeft immers een all time high van bijna $260. Vanuit de huidige koers gezien is er dus nog volop ruimte voor een aanzienlijke groei.

Daarnaast bevindt de Solana koers zich momenteel boven het 100-uurs eenvoudig voortschrijdend gemiddelde. De vooruitzichten zijn ook hierdoor positief, aangezien uit dit gemiddelde blijkt dat Solana zomaar het volgende weerstandsniveau kan doorbreken. Het eerste belangrijke weerstandsniveau ligt op $162, waarna op $167 het volgende niveau aanbreekt.

Positieve technische indicatoren

Meerdere technische indicatoren spreken in het voordeel van Solana. Wat te denken van het RSI dat boven het niveau van 50 ligt? Dit duidt op een sterke neiging vanuit de markt om meer en meer Solana te kopen.

Daarbij moeten wel mogelijke verschuivingen in het oog gehouden worden. Mocht Solana het weerstandsniveau op $162 niet doorbreken, kan dit voor een neerwaartse druk zorgen.

Verder speelt het algehele bullish sentiment in de markt een positieve rol. De Bitcoin koers is in de afgelopen dagen flink gestegen, terwijl er deze week belangrijke economische publicaties in Amerika op de planning staan. Juist deze publicaties kunnen voor een begin van de bullrun zorgen. Meer en meer experts en analisten zien eigenlijk niks anders gebeuren dan een nieuwe bullrun. In de cryptomarkt bestaan er uiteraard geen zekerheden, maar de positieve technische indicatoren spreken zeker in het voordeel van Solana.

Waar kan de Solana koers naar toe groeien?

Voor Solana lijkt er nog veel ruimte voor verbetering te zijn. De all time high ligt immers een heel stuk hoger dan de huidige koers. Uiteraard is er geen zekerheid dat er een nieuwe ATH bereikt gaat worden, maar het ziet er toch rooskleurig voor Solana uit.

Uiteraard is ook deze altcoin weer afhankelijk van de economische factoren. Vallen de werkloosheidscijfers en het Bruto Binnenlands Product in Amerika mee? Dan is dit mogelijk het startschot van een nieuwe bullrun. Daarbij is het de verwachting dat eerst Bitcoin moet gaan groeien. Bitcoin heeft immers momenteel een zeer grote dominantie, waardoor BTC meer dan ooit een leidende rol inneemt. In het kielzog hiervan kan Solana eveneens een flinke groei doormaken.

Daarbij is het ook interessant om Solana memecoins in de gaten te houden, zoals CryptoRover ook doet.

Grote kans dat ook de Solana memecoins verder blijven groeien.

Gerelateerde berichten

Bitcoin prijs zal stijgen volgens auteur Robert Kiyosaki

Julian Smits

3 redenen waarom je XRP de aankomende weken in de gaten moet houden

Michel Borggreve

Tien redenen waarom de cryptomarkt kan knallen in Q4

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu