Blockchain Stories
Shiba Inu onthult plannen voor eigen decentrale organisatie
Memecoin Nieuws

Shiba Inu onthult plannen voor eigen decentrale organisatie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu, een bekende naam in de wereld van cryptocurrency, heeft aangekondigd dat ze een Decentrale Autonome Organisatie (DAO) willen oprichten. Dit nieuws werd gedeeld door Lucie, de marketingleider van Shiba Inu, in een post op X op 25 augustus.

De visie achter de Shiba Inu DAO

Volgens Lucie is Shiba Inu momenteel de 13e grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Dit is indrukwekkend, gezien het feit dat de munt pas in 2020 werd gelanceerd door een anonieme oprichter genaamd Ryoshi.

Shib begon als een token zonder een specifiek doel, maar groeide dankzij de betrokkenheid van de gemeenschap en de toewijding van vrijwilligers onder leiding van Shytoshi Kusama.

Het plan om over te schakelen naar een DAO model heeft als doel de community meer zeggenschap te geven. In een DAO kunnen alle tokenhouders, ongeacht de grootte van hun bezit, meebeslissen over de richting van het project.

Lucie legde uit dat deze overgang een mijlpaal zal zijn en de betrokkenheid van “Shibizens” bij het besluitvormingsproces zal vergroten.

De governance structuur van de toekomstige Shiba Inu DAO zal bestaan uit twee hoofdorganen: de Charity Council en de Culture & Heritage Council. De Charity Council zal zich richten op liefdadigheidsactiviteiten, terwijl de Culture & Heritage Council de unieke cultuur en waarden van de Shib community zal behouden.

shiba inu marketcap
De marktkapitalisatie van Shiba Inu bedraagt momenteel $8,7 miljard. Bron: TradingView.

Praktische toepassingen en toekomstplannen

Naast het verbeteren van de governance, richt Shiba Inu zich ook op praktische toepassingen van hun cryptocurrency. Lucie benadrukte dat Shib niet alleen goed presteert op de markt, maar ook in de echte wereld wordt geaccepteerd door duizenden handelszaken wereldwijd. Dit maakt Shib een waardevol bezit met praktische toepassingen.

Kijkend naar de toekomst, is de introductie van de DAO een cruciale ontwikkeling die de invloed van Shib in de gedecentraliseerde financiën (DeFi) zal versterken. Shiba Inu’s strategische roadmap omvat niet alleen de verbetering van het governance raamwerk, maar ook de uitbreiding van hun real world toepassingen.

Interessant genoeg heeft Shiba Inu’s hoofdontwikkelaar, Shytoshi Kusama, aangegeven dat hij tegen het einde van het jaar zal aftreden, vermoedelijk om plaats te maken voor de introductie van de DAO. Deze verandering in leiderschap betekent een nieuwe fase voor de Shiba Inu community.

Met deze plannen laat Shiba Inu zien dat ze niet alleen een token zijn. Ze zetten een model neer voor hoe gedecentraliseerde projecten zowel financiën als governance kunnen herdefiniëren. Terwijl Shiba Inu blijft groeien, zal hun rol in governance en praktische toepassingen alleen maar sterker worden, aangestuurd door een gepassioneerde community.

Door dit alles is het duidelijk dat Shiba Inu niet alleen een plek heeft veroverd in de cryptowereld, maar ook een model biedt voor hoe gemeenschapsgerichte initiatieven succesvol kunnen zijn.

shiba inu koersgrafiek augustus2024
Shiba Inu handelt op een koers van 0,00001497 | Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu