Blockchain Stories
Crypto analist: ‘Dít gaat ETH dit jaar doen’
Altcoin Ethereum Nieuws

Crypto analist: ‘Dít gaat ETH dit jaar doen’

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Er breken belangrijke tijden voor Ethereum aan. De grootste altcoin kan niet in het tempo van Bitcoin mee, getuige het feit dat de Ethereum Spot ETF’s een behoorlijke uitstroom kennen. Daartegenover staat een forse instroom in de Bitcoin Spot ETF’s. Bitcoin lijkt op dit moment de overhand te hebben, maar meerdere crypto analisten zijn alsnog overtuigd van ETH. Dit geldt onder meer voor de bekende crypto analist Benjamin Cowen. Op zijn YouTube account, met meer dan 800.000 volgers, bespreekt hij in zijn meest recente video wat ETH dit jaar nog kan gaan doen.

Beperkte stijging in 2024

Benjamin Cowen voorziet een beperkte stijging in 2024 voor Ethereum. Het klopt dat er een bullish sentiment op de markt lijkt te ontstaan, maar Cowen is er niet zeker van dat Ethereum volledig mee kan liften met een bullrun.

Cowen zegt hier het volgende over: “Ethereum is sinds maart 2024 gedaald. Ik denk dat als ETH een rally zou krijgen, de koers niet ver boven de $3.000 zou komen. Daarbij denk ik zelfs dat dit jaar Ethereum naar een dieptepunt kan zakken. In het verleden heeft Ethereum in meerdere cycli in december een dieptepunt bereikt”.

Daarbij benadrukt Cowen ook dat hij pas eind 2025 vuurwerk voor Ethereum verwacht. Dit legt hij als volgt uit: “Ik denk dat als er een bullrun komt, de finale hiervan pas aan het einde van 2025 in zicht komt. In 2016 vond het dieptepunt ook in december plaats, terwijl dit ook in 2019 het geval was. In die jaren maakte ETH precies hetzelfde patroon als dit jaar het geval is. Als dit patroon zich voortzet, denk ik pas dat er in 2025 sprake is van een duurzame opleving”.

Belangrijke koers rond $3.000

Voor Ethereum bevindt zich rondom de $3.000 een belangrijk weerstandsniveau. Mocht ETH door dit niveau heen breken, kan er zomaar een flinke bullrun in het verschiet liggen. Cowen verwacht echter niet dat Ethereum zomaar door dit weerstandniveau heen kan breken.

Mocht dit alsnog gebeuren, verwacht Cowen dat het met niet al te veel bombarie gebeurd. Het is goed mogelijk dat de koers net iets boven $3.000 uitkomt, maar een veel hogere koers verwacht Cowen niet.

Cowen trekt zijn conclusies met name op basis van eerdere cycli. Deze cycli vertonen veel gelijkenissen met de huidige Ethereum cyclus, waardoor deze vergelijking meer dan logisch is. Tegelijkertijd is er geen zekerheid in de cryptomarkt. Er is hierdoor dus ook geen zekerheid dat de geschiedenis zich wederom gaat herhalen.

Feit is wel dat Ethereum het op dit moment lastig heeft. In de afgelopen 30 dagen verloor Ethereum ruim 15% van zijn waarde. Ook vandaag tekent Ethereum weer rode cijfers; de koers staat ongeveer 0,3% in de min. De eerdere lancering van de Ethereum Spot ETF’s heeft in ieder geval nog niet gewenste effect gesorteerd. De verwachting was dat ETH hierdoor flink zou stijgen, maar van die verwachting is (nog) niks uitgekomen. Wellicht krijgt Cowen gelijk dat ETH dit jaar onder de $3.000 blijft steken.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu