Blockchain Stories
Bitcoin dominantie stijgt naar een record level
Altcoin Bitcoin Nieuws

Bitcoin dominantie stijgt naar een record level

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Van een altcoin seizoen lijkt voorlopig nog geen sprake te zijn. Ook in de afgelopen week is de Bitcoin dominantie flink gestegen, waardoor deze index nu richting een record level is gestegen. Blijft de dominantie van Bitcoin aanhouden? Of is het de verwachting dat altcoins toch weer een inhaalslag kunnen maken? De huidige Bitcoin dominantie ligt in ieder geval weer boven de 57%, zoals uit data van Tradingview blijkt.

Wat zegt de Bitcoin dominantie precies?

De Bitcoin dominantie is de verhouding tussen de Bitcoin marktkapitalisatie en de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt. Op dit moment ligt de Bitcoin dominantie boven de 57%, waardoor 57% van de gehele marktkapitalisatie van de cryptomarkt bij Bitcoin te vinden is.

Dit percentage geeft overduidelijk de importantie van Bitcoin aan. Zou de Bitcoin koers flink dalen? Dan zou de totale cryptomarkt dus een flinke knauw krijgen. Je kunt je daarom ook afvragen of de huidige Bitcoin dominantie wel ‘gezond’ is.

In de afgelopen periode is de Bitcoin dominantie flink gestegen. Aan het begin van dit jaar lag de dominantie nog een stuk lager: sinds het begin van dit jaar is de dominantie van Bitcoin met maar liefst 11% gestegen. Dit geeft duidelijk aan dat investeerders toch (weer) de voorkeur aan investeringen in Bitcoin geven.

De flink gestegen dominantie is onder meer te danken aan de Bitcoin ETF’s. Deze ETF’s zijn met een gigantische inhaalslag bezig en noteren dag op dag groene cijfers. De instroom is simpelweg erg groot, waaruit blijkt dat beleggers veel vertrouwen in de Bitcoin ETF’s hebben.

Ondertussen groeit de Bitcoin koers ook gestaag door. Over de afgelopen 5 dagen is er sprake van een stijging van ruim 4,3%. Deze stijging doet de crash eerder deze maand echter nog niet volledig teniet. Dit zorgt er eigenlijk voor dat Bitcoin een flinke potentie op korte termijn heeft. Dat zien ongetwijfeld veel Bitcoin investeerders momenteel in.

Normaal gesproken is Ethereum de grootste ‘concurrent’ voor Bitcoin. Dit is al sinds jaar en dag de grootste altcoin, maar juist deze altcoin moet even pas op de plaats maken. In de afgelopen 5 dagen maakte deze altcoin een stijging van slechts 4% door. Daarmee moet ETH dus al iets toegeven op BTC. Wat echter nog veel schokkender is, is de prestatie van de Ethereum Spot ETF’s. Deze ETF’s zien een grote uitstroom, waaruit blijkt dat het vertrouwen in ETH toch afgenomen is.

Hoe moet je deze dominantie interpreteren?

Met de huidige dominantie geeft Bitcoin des te meer aan dat dit de belangrijkste valuta is. Zodra de BTC koers stijgt, gaan de koersen van andere altcoins ook mee. Dat is één van de weinige zekerheden in de cryptomarkt.

De huidige dominantie is echter niet direct goed nieuws voor de cryptomarkt. Het geeft namelijk ook dat de afhankelijkheid van Bitcoin ontzettend groot is. Dit brengt op zijn beurt veel volatiliteit met zich mee. De Bitcoin koers is momenteel simpelweg van een te grote invloed op de andere cryptokoersen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu