Blockchain Stories
Toncoin en Notcoin koersen dalen 19% na arrestatie Pavel Durov
Altcoin Nieuws

Toncoin en Notcoin koersen dalen 19% na arrestatie Pavel Durov

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Telegram oprichter en CEO Pavel Durov is op 24 augustus gearresteerd in Frankrijk. Deze arrestatie, die verband houdt met vermeende misstanden rond het populaire berichtenplatform Telegram, leidt tot reacties van prominente figuren en heeft directe gevolgen voor de cryptomarkt.

Arrestatie op luchthaven Le Bourget

Pavel Durov werd door de Franse autoriteiten gearresteerd op de luchthaven Le Bourget, ten noorden van Parijs. Volgens Franse media werd Durov aangehouden nadat hij met zijn privéjet vanuit Azerbeidzjan was geland. De arrestatie vond plaats in het kader van een onderzoek naar Telegram, waarbij de focus ligt op vermeende misstanden rondom de moderatie van het platform.

Het Franse agentschap L’Office Mineurs (OFMIN), dat zich bezighoudt met misdrijven tegen minderjarigen, heeft een huiszoekingsbevel uitgevaardigd als onderdeel van een voorlopig onderzoek. Dit onderzoek richt zich op diverse zware beschuldigingen, variërend van fraude en drugshandel tot cyberpesten en georganiseerde misdaad. Vanwege de aard van deze beschuldigingen, zou Durov bij veroordeling een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar kunnen krijgen.

Reacties uit de techwereld

De arrestatie van Durov leidt tot veel reacties, vooral binnen de tech en cryptowereld. Zo reageerde Elon Musk, oprichter van Tesla en eigenaar van X, door een eerdere interview met Durov te delen op zijn platform, met de hashtag #FreePavel.

In het interview had Durov Musk geprezen voor zijn overname van Twitter, en de impact daarvan op technologische innovatie en vrijheid van meningsuiting.

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, liet ook van zich horen. Hoewel hij eerder kritiek had geuit op Telegram’s encryptiestandaarden, beschreef hij de beschuldigingen tegen het platform als “zorgwekkend voor de toekomst van software en communicatievrijheid in Europa.”

Gevolgen voor Telegram, Toncoin en Notcoin

De arrestatie heeft niet alleen een impact op Durov zelf, maar ook op de bredere Telegram community en de daaraan gekoppelde cryptomunten. De koers van Toncoin (TON), een blockchain protocol geïntegreerd met Telegram, daalde met 19% na het nieuws. Ook Notcoin, een crypto-gebaseerde game op Telegram, zag zijn waarde met 19% dalen. Beide cryptomunten zijn nauw verbonden met Telegram en zijn oprichter.

Ondanks de arrestatie blijft de TON community achter Durov staan. In een officiële verklaring op het TON X account werd benadrukt dat het protocol volledig operationeel blijft en dat de gemeenschap zich solidair toont met Durov tijdens deze moeilijke periode. Telegram zelf heeft nog geen officiële verklaring afgegeven over de arrestatie van Durov.

De situatie blijft in ontwikkeling en roept veel vragen op over de toekomst van Telegram, met name over mogelijke gevolgen voor de privacy van gebruikers en de eventuele verplichting om gebruikersdata over te dragen aan de Franse autoriteiten.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu