Blockchain Stories
Solana bereidt zich voor op grote doorbraak richting $164
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Solana bereidt zich voor op grote doorbraak richting $164

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana, de populaire cryptocurrency, toont indrukwekkende groeicijfers die wereldwijd investeerders trekken. De prijs stijgt gestaag en nadert nu de cruciale weerstand van $164.

Dit niveau is bepalend voor Solana’s toekomstige koers: een doorbraak kan tot een significante stijging leiden, wellicht naar nieuwe hoogtes.

Echter, weerstand kan leiden tot stagnatie of prijsdaling. Investeerders volgen de ontwikkelingen nauwlettend om inzicht te krijgen in Solana’s potentieel.

Solana prijsstijging in context geplaatst

In de afgelopen 24 uur is de prijs van Solana (SOL) met meer dan 4% gestegen tot circa $160. In deze periode groeide de marktkapitalisatie met 5,85% tot boven $71 miljard, terwijl het handelsvolume met 96,25% toenam tot boven $2 miljard. Deze cijfers wijzen op aanzienlijke activiteit en interesse in deze cryptocurrency.

De huidige prijsstijging van Solana wordt ondersteund door sterke technische indicatoren. Op de 4 uurs grafiek is de prijs boven de 100 daagse Simple Moving Average (SMA) gestegen, wat een sterke opwaartse beweging suggereert.

Dit wijst erop dat de bulls de controle hebben en de prijs mogelijk naar de volgende weerstand van $164 kunnen sturen. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich momenteel op 71%, wat Solana in overbought territorium plaatst.

Dit duidt op sterke koopdruk en suggereert dat de opwaartse druk op de markt aanhoudt.

solana koersgrafiek augustus2024
Solana toont een bullish momentum op de 1 daagse grafiek. Bron: TradingView

Technische analyse van Solana

Een blik op de dagelijkse grafiek van Solana laat zien dat de prijs flink beweegt terwijl ze probeert boven de 100 daagse SMA uit te breken. Deze Simple Moving Average fungeert vaak als dynamisch weerstandsniveau, wat betekent dat het doorbreken ervan een belangrijke prestatie zou zijn voor de bullish markt.

Na een eerdere afwijzing bij $137 wijst deze bullish uitbraak op sterke koopdruk en positief marktsentiment, wat de kans op het bereiken van de $164 weerstand vergroot.

Op de 1 daagse grafiek suggereert de RSI toenemend bullish momentum, met de signaallijn die recent boven de 50% is gestegen naar 54%. Deze RSI stijging duidt op intensievere koopdruk en een groeiend bullish sentiment voor Solana, wat kan leiden tot verdere prijsstijgingen nu investeerders vertrouwen hebben in een opwaartse trend.

Het is belangrijk om de marktontwikkelingen goed te volgen, aangezien een sterke beweging voorbij deze weerstandsniveaus de weg vrij kan maken voor grotere winsten binnenkort.

100 sma solana augustus 2024
Solana onderweg naar weerstand van $164. Bron: TradingView

Mogelijke uitkomsten na het $164 niveau

Indien Solana zijn huidige bullish momentum vasthoudt en het $164 weerstandsniveau doorbreekt en daarboven sluit, kan de prijs verder stijgen naar het $194 weerstandsniveau.

Bij een doorbraak boven dit niveau kan het digitale bezit verdere prijsstijgingen ervaren richting het $209 weerstandsniveau en mogelijk daarboven.

Mocht SOL echter terugvallen bij $164, dan zal de prijs waarschijnlijk dalen naar het $137 steunniveau. Een doorbraak onder dit niveau kan leiden tot verdere dalingen richting het $118 steunniveau en mogelijk daaronder.

solana macd grafiek augustus2024
Solana handelt rond de koers van $160 op de dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu