Blockchain Stories
Injective stijgt met 18% in de afgelopen week
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Injective stijgt met 18% in de afgelopen week

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen maand hebben de crypto markten extreme volatiliteit ervaren. Terwijl de meeste altcoins gematigde winsten boekten toen Bitcoin (Ticker: BTC) voorbij de $64.000 ging, bleven anderen achter. Tijdens deze volatiliteit was Injective (Ticker: INJ) geen uitzondering.

Toch heeft INJ de afgelopen zeven dagen aanzienlijke winsten geboekt en handelt momenteel op $21,75. Dit betekent een stijging van 18% op de wekelijkse grafieken. 

Voor deze winst zat INJ sinds 24 juli in een dalende beweging, die uiteindelijk leidde tot een dieptepunt van $13,50 tijdens de markt crash op 5 oktober. 

Ondanks de recente stijgingen blijven de altcoins aanzienlijk lager dan het jaarlijkse hoogtepunt van $52,60. Hierdoor richten analisten en handelaren zich op een aanhoudende rally naar een nieuwe all time high.

In deze context stelt Crypto Faibik, een populaire crypto analist, dat INJ momenteel gepositioneerd is om een nieuwe ATH te bereiken.

Huidig marktsentiment

In zijn analyse ziet Crypto Faibik dat INJ op het punt staat uit een dalende wig te breken. 

Volgens de analist zou een uitbraak uit dit patroon de altcoin kunnen versterken om een nieuw record te vestigen. 

Via zijn X pagina deelde de analist zijn analyse, waarin hij stelde:

INJ staat eindelijk op het punt om uit de dalende wig te breken. Zodra de dalende wig succesvol uitbreekt, zou het de $100 kunnen bereiken in Q4.

Dit betekent dat, hoewel Injective recentelijk in een dalende trend zat, de huidige omstandigheden en prijsbewegingen de altcoin voorbereiden op historische winsten.

Wat de INJ prijsgrafieken aangeven

Volgens de prijsanalyse van Crypto Faibik voorspelt hij dat de altcoin een nieuwe all time high zal bereiken na de recente bewegingen. De vraag is of andere metrics deze analyse ondersteunen. 

image
Bron: TradingView

Om te beginnen is de Relative Vigor Index (RVGI) positief op 0.220, boven de signaallijn. Dit geeft aan dat de slotkoersen hoger zijn dan de openingskoersen, wat suggereert dat er sprake is van een stijgende markttrend.

Deze stijgende beweging wordt verder ondersteund door de Directional Movement Index (DMI). Op het moment van schrijven is de positieve index van 25.40 hoger dan de negatieve index van 22.80, wat aangeeft dat de stijgende beweging relatief sterk is.

image
Bron: Coinglass

Verder toont onze analyse van Coinglass dat de liquidatie van longposities de afgelopen twee weken is afgenomen. Sinds de markt crash van 5 augustus is de liquidatie van longposities gedaald van $780.000 naar $72.000.

 Dit toont aan dat investeerders vertrouwen hebben in de toekomst van de altcoin en bereid zijn een premie te betalen om hun posities te behouden.

image
Bron: Coinglass

Evenzo is de OI gewogen financieringsratio van de altcoin op dit moment positief, wat wijst op een verhoogde vraag naar longposities en een bullish marktsentiment. Daarom, met een mogelijke uitbraak uit een dalend kanaal, lijkt er een verhoogde markt favorability richting INJ te zijn. 

Als de huidige marktomstandigheden aanhouden, zal de altcoin op korte termijn het volgende significante weerstandsniveau rond $25,80 uitdagen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu