Blockchain Stories
Illegale Bitcoin mining farm in Bangkok gevonden na stroomstoringen
Bitcoin Nieuws

Illegale Bitcoin mining farm in Bangkok gevonden na stroomstoringen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Thailand heeft opnieuw een illegale Bitcoin mining farm in Bangkok ontmanteld, naar aanleiding van klachten over stroomstoringen in de buurt. Dit is al de vierde keer dit jaar dat de autoriteiten in dezelfde regio een dergelijke operatie hebben opgerold. Ondanks dat er geen arrestaties zijn verricht, blijft de groeiende trend van illegale Bitcoin mining farms in Zuidoost-Azië een zorgwekkende ontwikkeling.

Frequent stroomuitval leidt tot onderzoek

Na klachten van lokale bewoners over aanhoudende stroomstoringen, besloten de Thaise autoriteiten de zaak nader te onderzoeken. De storingen begonnen halverwege juli, wat samenviel met het moment dat de mining farm waarschijnlijk volledig operationeel werd. De Provinciale Elektriciteitsautoriteit (PEA) werkte samen met de lokale politie om de bron van het probleem op te sporen. Uiteindelijk leidde dit tot een huis in Ratchaburi, ten westen van Bangkok, waar illegale mining activiteiten plaatsvonden.

Bij het doorzoeken van het pand ontdekten de autoriteiten meerdere Bitcoin mining installaties. Jamnong Chanwong, de districtsveiligheidschef, meldde dat hoewel het huis enorm veel stroom verbruikte, de betalingen voor de elektriciteit abnormaal laag waren. Dit wees erop dat de exploitanten op grote schaal elektriciteit hadden gestolen om hun energieverslindende operaties draaiende te houden. Toen de politie op donderdag probeerde binnen te dringen, werd hen de toegang geweigerd door een bewaker. Toen ze op vrijdag terugkwamen met een huiszoekingsbevel, bleek een groot deel van de apparatuur al te zijn verwijderd. De exploitanten hadden het pand verlaten en een forse, onbetaalde elektriciteitsrekening achtergelaten.

Opkomst van illegale mining farms in Zuidoost-Azië

Illegale Bitcoin mining farms zijn een groeiend probleem in Zuidoost-Azië, vooral in landen zoals Thailand en Maleisië, waar exploitanten profiteren van relatief lage elektriciteitskosten. Deze activiteiten brengen niet alleen de stroomvoorziening in gevaar, maar omzeilen ook de belastingverplichtingen die in Thailand gelden voor dergelijke operaties. Bitcoin mining farms worden in het land namelijk als producenten beschouwd, wat betekent dat ze belasting moeten betalen over hun energieverbruik.

De Thaise overheid heeft de afgelopen jaren geprobeerd om de cryptosector te reguleren en te ondersteunen. Zo werden eerder dit jaar beperkingen voor retail beleggers opgeheven, wat hen in staat stelt om crypto te kopen die worden ondersteund door bijvoorbeeld vastgoed. Toch toont de toename van illegale mining activiteiten aan dat er een grotere behoefte is aan strengere handhaving en toezicht binnen deze snelgroeiende industrie.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu