Blockchain Stories
Grote beleggers duwen Bitcoin ETFs naar nieuwe hoogten
Bitcoin ETF Nieuws

Grote beleggers duwen Bitcoin ETFs naar nieuwe hoogten

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin ETF’s hebben in 2024 de krantenkoppen gekaapt. Hoewel velen denken dat deze financiële instrumenten vooral door particuliere beleggers worden gebruikt, is dat slechts een deel van het verhaal. Het zijn juist institutionele investeerders die de indrukwekkende groei van Bitcoin ETF’s aansturen.

Sinds het begin van het jaar hebben Bitcoin ETF’s bijna $18 miljard aan investeringen aangetrokken. Ter vergelijking: de Nasdaq 100 QQQ’s verzamelde in hun eerste jaar $5 miljard. Dit laat zien dat Bitcoin ETF’s op weg zijn om een van de meest succesvolle ETF’s aller tijden te worden.

De snelle groei van Bitcoin ETF’s is vergelijkbaar met de populariteit van een nieuw restaurant in de stad. Institutionele investeerders fungeren als culinaire critici die de hype voeden, terwijl particuliere beleggers de lokale bevolking zijn die het restaurant vullen.

Verschil in waarneming tussen retail en institutionele investeerders

Critici stellen dat Bitcoin ETF’s nog steeds voornamelijk door particuliere beleggers worden aangedreven. In het tweede kwartaal van 2024 hielden institutionele investeerders slechts 20% van het beheerde vermogen (AUM) in Bitcoin ETF’s. De resterende 80% was in handen van particuliere beleggers. Dit roept vragen op over hoe institutioneel deze fondsen werkelijk zijn.

Toch is deze perceptie misleidend. Hoewel er veel particulier kapitaal naar Bitcoin ETF’s stroomt, betekent dit niet dat institutionele investeerders niet sterk betrokken zijn. Vergelijk de traditionele financiële sector met een langeafstandsrace, waarbij Bitcoin een nieuw, snel pad vertegenwoordigt.

Grote financiële instellingen, de voorlopers, erkennen de waarde van dit nieuwe pad en voegen zich erbij, wat het hoofdpad verandert.

Investeringen van grote financiële instellingen en groeiende acceptatie van Bitcoin

In het tweede kwartaal van 2024 hebben Goldman Sachs en Morgan Stanley aanzienlijke investeringen gedaan in Bitcoin ETF’s. Goldman Sachs investeerde ongeveer $418 miljoen in Bitcoin ETF’s, waaronder $238 miljoen in de iShares Bitcoin Trust. Als een van de grootste institutionele investeerders bezit Goldman Sachs bijna 7 miljoen aandelen per 30 juni.

Morgan Stanley volgde met een investering van $188 miljoen in BlackRock’s iShares Bitcoin ETF. Deze investeringen, samen met hun belangen in de Ark 21Shares Bitcoin ETF en de Grayscale Bitcoin Trust, benadrukken de toenemende institutionele interesse in Bitcoin ETF’s. Dit draagt bij aan een bredere acceptatie van Bitcoin binnen de financiële wereld.

Toekomstperspectief voor Bitcoin en de cryptomarkt

De acceptatie van Bitcoin door institutionele investeerders heeft grote implicaties voor de toekomst van de cryptomarkt. Ondanks eerdere scepsis in de traditionele financiële sector, wordt Bitcoin nu breed omarmd. Dit kan worden vergeleken met een evolutie van een piramidespel naar de groei van een waardevolle gemeenschap.

Waar retailinvesteerders aanvankelijk de waarde van Bitcoin ETF’s zagen als een piramidespel, erkennen institutionele investeerders nu het duurzame potentieel van Bitcoin als waardevolle asset.

De toekomst van Bitcoin ziet er rooskleurig uit dankzij de institutionele adoptie. Dit zal niet alleen de perceptie van Bitcoin veranderen, maar ook de dynamiek van de gehele cryptomarkt.

bitcoin koersgrafiek augustus2024
Bitcoin handelt momenteel op een koers van $64.000. Bron: TradingView.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

BlackRock: Waarom Bitcoin nu belangrijker is in de financiële wereld

Julian Smits

Dogecoin transacties bereiken nieuw hoogtepunt sinds juli

Timo Bruinsma

Analist: Tron heeft duurzamer bedrijfsmodel dan Solana, ontdek waarom

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu