Blockchain Stories
Bitcoin kan volgende week stijgen bij doorbreken weerstandsniveaus
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin kan volgende week stijgen bij doorbreken weerstandsniveaus

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft de afgelopen weken een interessante koersbeweging laten zien. Na ongeveer vier weken onder de onderste grens van een belangrijk kanaal te hebben gehandeld, is Bitcoin nu teruggekaatst binnen deze grens.

Historisch gezien duurt het, wanneer Bitcoin zo’n laag punt bereikt, meestal twee tot vier weken om de bovenkant van het kanaal te bereiken.

Huidige stand van Bitcoin en toekomstverwachtingen

Analist Rekt Capital heeft gesuggereerd dat Bitcoin zich voorbereidt op een significante opwaartse beweging. Als de huidige trend zich voortzet, zou Bitcoin de bovenste grens van het kanaal kunnen benaderen, rond de $67.000, al in de komende week.

Echter, eerdere pogingen om boven dit niveau uit te breken hebben vaak geleid tot korte pieken gevolgd door terugvallen.

Laten we dit vergelijken met een bergbeklimming. Stel je voor dat Bitcoin de berg beklimt en verschillende hoogtes overwint. De top van de berg, waar je je vlag plant om de overwinning te markeren, bevindt zich bij $67.000. Het bereiken van deze top is cruciaal om een sterke opwaartse trend te bevestigen.

Expertvoorspellingen en analyses

Om een sterke bullish trend te bevestigen, moet Bitcoin belangrijke weerstandsniveaus overstijgen. Een wekelijkse sluiting boven $67.500 zou een verschuiving naar hogere prijzen kunnen signaleren, wat zou kunnen leiden tot een opwaartse trend. Bovendien zou een sluiting boven $71.500 het begin van een nieuwe, krachtige opwaartse fase suggereren.

Historisch gezien heeft Bitcoin een consolidatiefase van ongeveer 150 tot 160 dagen doorgemaakt na halvings, voordat het een sterke opwaartse trend inzette. Aangezien de meest recente halving ongeveer 130 dagen geleden plaatsvond, is Bitcoin mogelijk nog steeds aan het consolideren, met een potentiële opwaartse beweging die verwacht wordt in de komende maand.

Vergelijk de consolidatiefase van Bitcoin met een rustperiode voor atleten. Net zoals atleten na een zware inspanning rust nodig hebben om sterker te worden, heeft Bitcoin tijd nodig om zich voor te bereiden op een krachtige opwaartse beweging.

Weerstandsniveaus en opwaartse bevestiging

Voor een gezonde lange termijn trend moet Bitcoin blijven bouwen aan ondersteuning rond $66.000. Geleidelijke groei is hierbij te verkiezen boven plotselinge prijsstijgingen.

Het doorbreken van weerstandsniveaus van $67.500 en $71.500 met aanhoudende wekelijkse sluitingen boven deze niveaus zou waarschijnlijk het begin van een nieuwe bullish fase signaleren.

Stel je de groei van Bitcoin ondersteuning voor als de bouw van een fundament voor een huis. Hoe steviger en breder het fundament, hoe hoger je kunt bouwen met minder risico op instorting.

Bitcoin bevindt zich momenteel in een cruciale fase. Door belangrijke weerstandsniveaus te doorbreken en duurzame groei te tonen, kan het zich voorbereiden op een krachtige opwaartse beweging.

bitcoin koers augustus2024
Bitcoin heeft momenteel een koers van $64.000. Bron: TradingView.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu