Blockchain Stories
Waarom stijgt Solana (SOL) vandaag?
Altcoin Nieuws Solana

Waarom stijgt Solana (SOL) vandaag?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De koers van Solana (SOL) stijgt vandaag flink, net zoals veel andere cryptovaluta uit de top 100. Dit komt door de recente opmerkingen van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, die een meer gematigd standpunt over de renteverhogingen heeft ingenomen. Beleggers speculeren nu op renteverlagingen, wat de markten een flinke boost geeft.

Mogelijke rentekortingen

Jerome Powell liet tijdens zijn recente toespraak in Jackson Hole doorschemeren dat de strijd tegen inflatie grotendeels succesvol is geweest. Dit heeft geleid tot speculaties over een mogelijke renteverlaging in september. Obligatiehandelaren schatten de kans op een renteverlaging van 25 basispunten op 76%, een stijging ten opzichte van 64% vóór Powell’s toespraak. Er is zelfs een kans van 24% op een verlaging van 50 basispunten in dezelfde maand.

De daling in de rendementen op Amerikaanse staatsobligaties, zowel op korte als lange termijn, heeft ertoe geleid dat beleggers op zoek zijn naar alternatieven voor deze minder winstgevende activa. Crypto’s zoals Solana profiteren hiervan, omdat lagere obligatierentes het minder aantrekkelijk maken om in staatsobligaties te investeren, wat de vraag naar niet-rente betalende activa zoals crypto verhoogt.

Groei in open interest (OI) en funding rates

Naast de positieve macro-economische vooruitzichten, is de stijging van Solana ook te danken aan een toename in de open interest (OI) en de funding rates op de futures markt. Volgens gegevens van Coinglass is de OI voor Solana futures gestegen van $2,09 miljard naar $2,19 miljard binnen een dag. Tegelijkertijd zijn de funding rates, die elke acht uur worden berekend, gestegen van 0,0028% naar 0,0054%.

Solana Futures OI
Bron: CoinGlass

De groei in open interest en de verschuiving naar positieve funding rates wijzen erop dat steeds meer traders optimistisch zijn over de verdere stijging van Solana. Deze traders verwachten dat de koers van SOL blijft stijgen, mede door de speculaties rond mogelijke renteverlagingen.

Technische analyse wijst op verdere stijging

De huidige prijsstijging van Solana past binnen een breder technisch patroon, namelijk een symmetrische driehoek. Dit patroon ontstaat wanneer de prijs consolideert binnen een steeds smaller wordend bereik, begrensd door een dalende weerstandslijn en een stijgende ondersteuningslijn.

De verwachting van analisten is dat SOL op korte termijn zijn weg richting de bovenste lijn van de driehoek zal vervolgen, met een doelstelling van ongeveer $175 in september. Als Solana erin slaagt om door deze weerstand te breken, zou de prijs kunnen stijgen naar $340, een verdubbeling ten opzichte van het huidige niveau.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu