Blockchain Stories
Polygon herstelt Discord toegang na hack: Gebruiker verliest $150k aan ETH
Altcoin Nieuws

Polygon herstelt Discord toegang na hack: Gebruiker verliest $150k aan ETH

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polygon heeft weer de controle over zijn Discord server teruggekregen nadat hackers erin slaagden om gedurende enkele uren de server over te nemen. De hack leidde tot aanzienlijke schade voor gebruikers, waaronder één persoon die maar liefst $150.000 aan Ethereum (ETH) verloor. Dit incident roept vragen op over de beveiliging van Discord kanalen, vooral in de aanloop naar de lancering van Polygon’s nieuwe POL token.

In juli werd ook de Discord server van Ethena gehackt voor het verspreiden van phishing links en in mei veroorzaakte de Gnus.AI Discord hack $1,27 miljoen schade.

Details van de hack

De aanval werd voor het eerst opgemerkt toen Polygon gebruikers verdachte activiteiten zagen op het Discord kanaal. Scammers deden zich voor als officiële medewerkers en plaatsten schadelijke links in de support en aankondigingskanalen. Eén gebruiker, die op sociale media anderen probeerde te waarschuwen, kreeg zelfs een timeout van de moderators, wat de verwarring alleen maar vergrootte.

Het meest verontrustende incident vond plaats toen een gebruiker met de naam “ValidatorK” $150.000 aan ETH verloor na interactie met een nep aankondiging die eruitzag als een officiële update van het Polygon team. Deze aankondiging bleek een phishing link te bevatten, wat leidde tot de diefstal van $150.000 aan ETH.

Beveiligingsmaatregelen en timing

Mudit Gupta, de Chief Information Security Officer van Polygon, bevestigt dat het team de controle over de server heeft hersteld en bezig is met het terugdraaien van de door de hacker aangebrachte wijzigingen. Hij gaf aan dat alle accounts met meer rechten tweefactorauthenticatie (2FA) hadden ingeschakeld, maar dat dit de aanval blijkbaar niet kon voorkomen. Gupta vermoedt dat de hack mogelijk is veroorzaakt door een kwetsbaarheid in een bot of integratie op de server.

De timing van de hack is extra zorgwekkend, aangezien deze samenviel met de voorbereidingen voor de overgang van Polygon’s native token MATIC naar het nieuwe POL token, die gepland staat voor 4 september. Dit maakt het incident nog gevoeliger voor de community, die al in afwachting is van de belangrijke upgrade.

Toename van Discord hacks

Dit incident is slechts het laatste in een reeks van Discord hacks gericht op crypto communities. Hackers zien deze platforms steeds vaker als lucratieve doelen vanwege de waardevolle informatie en activa die er worden beheerd. Eerder werden ook de Discord servers van Ethena en Gnus.AI gehackt, waarbij aanzienlijke bedragen werden gestolen.

De hack van Polygon laat de noodzaak voor strengere beveiligingsmaatregelen op Discord servers zien, vooral in de cryptowereld. Polygon heeft inmiddels alle externe bots en integraties uitgeschakeld terwijl ze een grondige beveiligingscontrole uitvoeren om toekomstige aanvallen te voorkomen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu