Blockchain Stories
Cardano Chang hard fork uitgesteld naar september: dit is waarom
Altcoin Nieuws

Cardano Chang hard fork uitgesteld naar september: dit is waarom

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Cardano community heeft te maken met een nieuwe teleurstelling: de langverwachte Chang hard fork, die een cruciale stap is in de overgang naar de Voltaire-era, is opnieuw uitgesteld.

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, kondigde aan dat de lancering, oorspronkelijk gepland voor 27 augustus, nu verschoven is naar 1 september. De reden? Grote exchanges zoals Binance hebben meer tijd nodig om hun systemen op orde te krijgen.

Waarom het uitstel?

In een bericht op X vergeleek Hoskinson de situatie met een raket die klaarstaat voor lancering, maar nog even moet wachten vanwege ongunstige omstandigheden. Hij gaf aan dat enkele grote gecentraliseerde exchanges, waaronder Binance, niet op tijd klaar zijn om de upgrade te ondersteunen. Hoewel de ontwikkelingsteam van Cardano hoopte op een definitieve goedkeuring op 23 augustus, blijkt dat de betrokken exchanges meer tijd nodig hebben om over te schakelen naar de nieuwste versie van de software.

Dit is niet de eerste keer dat de Chang hard fork wordt uitgesteld. Eerder, in juni, moest de lancering ook al worden verschoven vanwege een DDoS aanval op het Cardano netwerk. Ondanks deze uitdagingen blijft Hoskinson optimistisch en verzekert hij de gemeenschap dat niets de upgrade naar Voltaire zal tegenhouden.

Wat is de Chang hard fork?

De Chang hard fork is een belangrijke mijlpaal voor Cardano, omdat het de weg vrijmaakt voor een volledig gedecentraliseerd bestuurssysteem binnen het netwerk. Met de komst van Voltaire wordt Cardano niet alleen technologisch sterker, maar ook beter uitgerust om zijn community een grotere stemrecht te geven door middel van on-chain stemmechanismen. Dit is een cruciaal onderdeel van de toekomstige ontwikkeling van het netwerk, omdat het de betrokkenheid en controle van de gebruikers vergroot.

Hoewel sommige leden van de community hun bezorgdheid hebben geuit over het herhaalde uitstel, zegt Hoskinson dat de voorbereidingen doorgaan en dat alle problemen, zoals de benodigde liquiditeit en de upgrading van de Stake Pool Operators (SPO), vóór de nieuwe lanceringsdatum zullen worden opgelost.

Marktreactie en Cardano vooruitzichten

Ondanks het uitstel blijft de koers van ADA verrassend stabiel. De koers steeg zelfs met 3,2% naar $0,39 binnen de afgelopen 24 uur. Deze positieve prijsactie toont aan dat investeerders vertrouwen hebben in de toekomstige waarde van het netwerk, ondanks de vertragingen. Als deze trend zich voortzet, zou ADA in de nabije toekomst zijn weerstandsniveau van $0,55 kunnen testen en op langere termijn zelfs de $1 mijlpaal kunnen bereiken.

De Chang hard fork mag dan vertraagd zijn, maar de verwachtingen en het enthousiasme rondom de upgrade blijven hoog. Het lijkt erop dat Cardano met vastberadenheid doorgaat op weg naar zijn ultieme doel: een volledig gedecentraliseerde blockchain.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu