Blockchain Stories
Zijn de zorgen over de Ethereum ETF’s terecht?
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Zijn de zorgen over de Ethereum ETF’s terecht?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin Spot ETF’s zijn met een geweldige streak bezig. Al 6 dagen op een rij scoren de Bitcoin ETF’s prachtige, groene cijfers. Gedurende deze week is er zelfs sprake van een netto instroom van meer dan $250 miljoen. De Ethereum ETF’s moeten daarentegen een flinke pas op de plaats maken. De Ethereum Spot ETF’s noteren nu al 5 dagen op rij negatieve cijfers. Wat is er aan de hand? En zijn de zorgen over de Ethereum ETF’s terecht te noemen?

Uitstroom van meer dan $80 miljoen

Na de lancering vorige maand van de Ethereum ETF’s heerst er vooral teleurstelling. De adoptie was niet zoals gehoopt, terwijl de ETF’s nu ook achter de feiten aanlopen. Dit komt vooral deze week pijnlijk naar boven.

Op 15 augustus moesten de Ethereum ETF’s een uitstroom van $39,2 miljoen slikken. Dat is vooralsnog de grootste uitstroom van de afgelopen, maar op elke dag is er toch sprake van een significante uitstroom geweest. Op 16 augustus ging het om $15 miljoen, op 19 augustus om $13,5 miljoen, op 20 augustus om $6,5 miljoen en op 21 augustus om $18,0 miljoen. Het ligt bovendien in de lijn der verwachtingen dat ook 22 augustus en 23 augustus zware dagen voor de Ethereum ETF’s worden.

Waar komt deze negatieve streak vandaan?

Het staat als een paal boven water: de Ethereum ETF’s zijn op dit moment niet geliefd onder investeerders. Investeerders kiezen voor andere investeringen en halen ook hun geld uit de Ethereum Spot ETF’s. Dat is immers de enige combinatie waardoor er sprake van een uitstroom kan zijn.

Maar, wat is nou precies hier de reden voor? Er gaan de verschillende geruchten en theorieën de rondte, maar het is lastig om de vinger op de zere plek te leggen. Ten eerste zijn er geruchten dat Grayscale een grote hoeveelheid Ethereum Spot ETF’s van de hand heeft gedaan. Dit is maar al te goed mogelijk, aangezien wij hier begin augustus ook al over berichtten.

Ten tweede is het een theorie dat investeerders de voorkeur aan Bitcoin ETF’s geven. Deze theorie lijkt te kunnen kloppen, aangezien de Bitcoin ETF’s zeer positieve dagen noteren. Deze ontwikkeling is ongetwijfeld te danken aan het bullish sentiment rondom Bitcoin. Talloze analisten en experts reppen over een nieuwe all time high die op korte termijn aangetikt gaat worden.

Zijn de zorgen over de Ethereum ETF’s terecht?

Al sinds jaar en dag is Ethereum de grootste altcoin. De lancering van de Ethereum ETF’s was daarom logisch, maar was hier wel voldoende markt voor? Voorafgaand aan de lancering spraken meerdere analisten/experts al hun zorgen hier over uit. Wellicht kan er nu gesteld worden dat deze analisten/experts hun gelijk hebben gekregen.

Of is het maar een tijdelijke trend die overwaait? Dat behoort ook zeker tot de reële mogelijkheden. Ook de Ethereum ETF’s hebben baat bij een flinke bullrun van de gehele cryptomarkt. Wellicht gaat deze bullrun op korte termijn dan toch echt komen, mede dankzij de vele positieve berichten over Bitcoin.  

Gerelateerde berichten

BlackRock CEO spreekt zich lovend uit over Bitcoin

Scott

BlackRock en Microsoft creëren $30 miljard fonds voor AI-datacenters

Michel Borggreve

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu