Blockchain Stories
Techgigant Sony gaat eigen blockchain lanceren, genaamd Soneium
Nieuws

Techgigant Sony gaat eigen blockchain lanceren, genaamd Soneium

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sony, de Japanse multinationale techgigant die bekend is van iconische consumentenelektronica zoals de Walkman, heeft aangekondigd dat het zijn eigen blockchain gaat ontwikkelen: een Ethereum layer-2-netwerk genaamd ‘Soneium’. Dit netwerk wordt gebouwd met rollup technologie op de OP Stack.

In samenwerking met Startale Labs in Singapore heeft Sony deze gezamenlijke onderneming opgezet met het doel om ‘het open internet te realiseren’. Dit internet, zo stellen ze, zou grenzen overschrijden en de ethiek van decentralisatie weerspiegelen.

“Op Soneium kan iedereen een maker zijn, ongeacht locatie of beroep. We dromen van een open internet dat culturele verschillen overstijgt en mensen samenbrengt. Innovatie zal hier de sociale, economische en regionale beperkingen overwinnen, waardoor elk idee kan bloeien,” aldus de gezamenlijke verklaring.

Sony Block Solutions Labs, de samenwerking tussen Sony Group en Startale, zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van Soneium als een publieke Ethereum layer-2 blockchain. Dit project combineert de blockchain expertise van Startale met Sony’s uitgebreide ervaring in technologie, contentcreatie, gaming en consumentenelektronica.

Soneium zal gebruikmaken van rollup-technologie, gebaseerd op de OP Stack van het Optimism ecosysteem. Deze technologie maakt goedkopere transacties mogelijk op netwerken die op Ethereum zijn gebouwd. Het platform wordt verwacht binnenkort live te gaan op een testnetwerk.

Drie fasen implementatieplan

Sota Watanabe, CEO van Startale Labs en directeur bij Sony Block Solutions Labs, presenteerde een driefasenplan voor de ontwikkeling van Soneium:

  1. In het eerste jaar ligt de nadruk op het aantrekken van Web3-gebruikers en ontwikkelaars.
  2. Binnen twee jaar zal Soneium geïntegreerd worden met Sony’s diverse productaanbod, waaronder Sony Bank, Sony Music en Sony Pictures.
  3. In het derde jaar streeft het platform ernaar om ondernemingen en decentrale applicaties (dApps) te integreren.

‘Vanaf het eerste jaar willen we zoveel mogelijk ondernemingen betrekken,” benadrukte Watanabe, waarbij hij wees op de ambitieuze tijdlijn van het project.

Soneium streeft ernaar een platform te creëren dat sociale, economische en regionale beperkingen overstijgt. Het biedt een ruimte waar innovatie kan bloeien en waar individuen en gemeenschappen samen kunnen werken en creëren.

Sony belooft een ontwikkelaarsvriendelijke en schaalbare infrastructuur

Het platform is ontworpen met de ontwikkelaar in gedachten. Het biedt een testnet dat de voorwaarden van het mainnet nabootst, geavanceerde smart contract mogelijkheden en schaalbare infrastructuur voor applicaties met een hoog volume. Om toegankelijkheid voor ontwikkelaars te waarborgen, wordt uitgebreide documentatie, third-party developer tools en supportkanalen aangeboden.

Startale zal zijn eerdere project, Astar zkEVM, integreren in Soneium en zijn activa en infrastructuur verschuiven naar dit nieuwe platform. Astar’s native token, ASTR, zal een onderdeel worden van het Soneium L2-ecosysteem.

In 2023 kondigde Sony al aan dat het een eigen blockchain zou creëren. Het bedrijf heeft zijn cryptohandel uitgebreid met Amber Japan. Daarnaast heeft Sony een patent aangevraagd voor ‘super-fungible’ gaming tokens, met als doel uniek in-game eigendom en overdrachten op een blockchain mogelijk te maken, en NFT’s te integreren in games voor het PlayStation ecosysteem.

Sony’s intrede in de blockchain-space met Soneium zou hernieuwde interesse van grote bedrijven in blockchaintechnologie kunnen bewerkstelligen. Waarbij de toepassingen in producten voor consumenten zal worden geïntegreerd.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu