Blockchain Stories
Kevin Svenson: dit zijn de belangrijkste Bitcoin katalysatoren
Bitcoin Nieuws

Kevin Svenson: dit zijn de belangrijkste Bitcoin katalysatoren

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto analist Kevin Svenson heeft zich uitgesproken over Bitcoin en de 2 belangrijkste katalysatoren. Deze twee factoren zouden volgens Svenson tot een flinke bullrun van Bitcoin kunnen zorgen, waarmee koers gezet kan worden richting een nieuwe all time high. Zijn bevindingen deelt hij in zijn nieuwste YouTube video:

Kevin Svenson is een vooraanstaande crypto analist. Zijn YouTube kanaal heeft niet voor niets meer dan 70.000 volgers en ook op X is hij behoorlijk populair. Zijn X-account heeft inmiddels meer dan 148.000 volgers.

2 belangrijke Bitcoin katalysatoren

Svenson sluit op korte termijn een nieuwe all time high absoluut niet uit. Sterker nog: hij ziet de toekomst op korte termijn voor Bitcoin bijzonder rooskleurig in. Hij verwacht dat Bitcoin op termijn een flinke bullrun door gaat maken. Een bullrun die afhankelijk is van twee belangrijke factoren. Deze factoren worden door Svenson aangeduid als de 2 ‘belangrijkste katalysatoren’.

Katalysator 1: wereldwijde liquiditeit

Volgens Svenson speelt de wereldwijde liquiditeit een belangrijke rol. Hij geeft aan dat de geldpersen minder hard draaien en dat waarschijnlijk de rente verlaagd wordt. Een verlaagde rente is eigenlijk altijd goed nieuws geweest voor Bitcoin.

Een lagere rente maakt sparen minder aantrekkelijk. Voor investeerders kan het daarom interessanter zijn om hun geld in bijvoorbeeld Bitcoin te stoppen. Over het algemeen behaal je met Bitcoin een hoger rendement dan met je geld op een spaarrekening te laten staan.

Katalysator 2: de Bitcoin halving

De tweede katalysator is volgens Svenson de Bitcoin halving. Deze halving heeft in eerste instantie vrij weinig invloed op de Bitcoin koers gehad, maar dit kan zomaar gaan veranderen. De Bitcoin halving, die eerder dit jaar plaatsvond, vond namelijk in 2016 ook plaats. De cyclus was toen exact hetzelfde als nu en zorgde destijds voor een nieuwe all time high.

Daarbij wijst Svenson ook naar de prijsacties van Bitcoin in de afgelopen cyclus. Ten opzichte van de voorgaande jaren lijkt Bitcoin zelfs een bepaald patroon te kopiëren. Svenson zegt hier het volgende over: “Bitcoin ligt nu perfect op schema. Wat we hier voor Bitcoin zien op het maandelijkse tijdsbestek is niet anders, niet anders dan in welke andere cyclus dan ook. Je hebt de halvering [2016] en een paar maanden later breken we uit naar nieuwe recordhoogtes.”

Svenson maakt de simpele rekensom: 1 + 1 =2. De Bitcoin halving en de marktomstandigheden zouden volgens hem tot een nieuwe all time high moeten leiden. Op zijn X-account heeft Svenson het over een nieuwe breakout target op $68.050.

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $61.050. De koers moet dus nog flink stijgen, voordat het belangrijke, nieuwe weerstandsniveau doorbroken kan worden. Dankzij bovengenoemde katalysatoren kan dit mogelijk al op korte termijn gebeuren.

Het verleden leert ons namelijk één belangrijk ding: de volatiliteit in de Bitcoin markt is gigantisch. De koers kan op één dag met 10% zakken, maar kan ook met dit percentage stijgen. Mogelijk maken we dat op korte termijn wederom live mee.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu