Blockchain Stories
India vraagt om input voor cryptoregels, steun voor handelaren?
Crypto Exchange Nieuws Regulatie

India vraagt om input voor cryptoregels, steun voor handelaren?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

India zet een belangrijke stap naar duidelijkere regelgeving in de crypto industrie. De overheid nodigt belanghebbenden uit om mee te denken over nieuwe regels voor digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum.

Dit proces zal waarschijnlijk input verzamelen van financiële experts, technologische innovators en marktdeelnemers, met als doel een gebalanceerd regelgevend kader te ontwikkelen. Deze aanpak kan de manier waarop India met crypto omgaat transformeren, door gebruikersrechten te verduidelijken en de veiligheid en transparantie van de markt te verbeteren.

Dit biedt mogelijk verlichting voor handelaren en investeerders die eerder werden geconfronteerd met onzekerheid en wisselende richtlijnen. Bovendien kan de nieuwe regelgeving de digitale economie in India stimuleren door innovatie te bevorderen en nieuwe investeringsmogelijkheden te creëren.

India zet stappen naar duidelijke crypto regelgeving

De Indiase overheid overweegt een consultatiedocument uit te brengen om input van experts uit de crypto industrie te verzamelen. Deze stap is opmerkelijk gezien de eerdere terughoudendheid van het land ten opzichte van cryptocurrencies.

Het doel is om tegen oktober 2024 een helder regelgevend kader voor digitale activa te ontwikkelen. Het gebrek aan duidelijke regelgeving heeft eerder problemen veroorzaakt. Een voorbeeld hiervan is een recente hack bij WazirX, een van India’s grootste crypto exchanges, waarbij klanten $235 miljoen verloren.

Dit incident benadrukt de noodzaak van betere consumentenbescherming. Met duidelijke regels kunnen investeerders beter worden beschermd tegen dergelijke risico’s.

Huidige fiscale behandeling van crypto in India

Momenteel wordt de belasting op cryptotransacties in India als hoog ervaren. Op alle winsten uit cryptohandel wordt een vast tarief van 30% geheven, en verliezen kunnen niet worden verrekend met winsten om de belastingdruk te verlagen.

Dit ontmoedigt veel particuliere investeerders om actief deel te nemen aan de cryptomarkt. Bovendien is er een TDS van 1% op verkopen boven $595 per jaar, wat de handel verder bemoeilijkt.

Het nieuwe consultatiedocument zou belastingverlagingen kunnen voorstellen om de deelname van kleine investeerders te stimuleren. Dit kan de belastingbasis van de overheid uitbreiden en investeerders helpen hun belastingdruk te verlichten.

WRX token prijs grafiek augustus 2024
WRX token prijsdaling op de dagelijkse grafiek. | Bron: TradingView

Vooruitblik: Wat het consultatiedocument zou kunnen bevatten

De consultatiepaper die in september of oktober 2024 wordt verwacht, zal waarschijnlijk ingaan op diverse aspecten van crypto regulering. Er wordt gehoopt dat het document voorstellen zal bevatten voor lagere belastingtarieven en aanpassingen in de TDS regels. Dit zou de cryptomarkt in India toegankelijker kunnen maken voor een breder publiek.

De gevolgen van deze regelgevende ontwikkelingen kunnen aanzienlijk zijn. Indien succesvol, kan India zich positioneren als een leider in de wereldwijde crypto industrie. Dit zou niet alleen de lokale markt stimuleren, maar ook buitenlandse investeringen aantrekken.

India staat op het punt een nieuw hoofdstuk te openen in de wereld van digitale activa. Door belanghebbenden te betrekken bij het proces, toont de overheid haar bereidheid om moderne financiële innovaties te omarmen en de voordelen ervan voor alle investeerders toegankelijk te maken.

Het blijft spannend om te zien welke veranderingen de consultatiepaper zal brengen en hoe deze de toekomst van de cryptomarkt in India zal vormgeven.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu