Blockchain Stories
Fantom herwint $0,45: Zal de prijs binnenkort naar $1 gaan?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Fantom herwint $0,45: Zal de prijs binnenkort naar $1 gaan?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De meerderheid van de cryptocurrencies handelde op 22 augustus met winst, ondanks een lichte terugval ten opzichte van de prijzen laat op woensdag. 

Fantom (Ticker: FTM) viel op als een van de topstijgers, samen met Polygon (Ticker: MATIC), waarbij beide munten behoorlijke winsten boekten.

Volgens onze analyse op TradingView noteerde FTM op 21 augustus een dagelijkse winst van 15,60% en leek het op koers te liggen om nog meer winst te boeken. 

image
Bron: TradingView

Buiten de markt heeft Fantom groeiende interesse en gebruikersbetrokkenheid gezien vanwege de lopende rebranding, die uiteindelijk zal resulteren in de overgang van het netwerk naar een nieuwe identiteit.

Sonic network narratief

In mei introduceerden de Fantom Foundation de Sonic Foundation en Sonic Labs als de nieuwe entiteiten verbonden aan een nieuwe high throughput chain, Sonic Network. 

Sonic Network zal opereren als een high speed layer 1 keten met een native layer 2 brug verbonden met Ethereum (Ticker: ETH), wat voor meer liquiditeit zal zorgen. De lancering van Sonic wordt verwacht een nieuwe groeifase voor het ecosysteem in te luiden, dankzij de grotere schaalbaarheid en snellere transacties van het netwerk.

Sonic Labs beweert dat de nieuwe keten meer dan 10.000 transacties per seconde (TPS) kan verwerken, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van Opera Network’s 2000 TPS.

Blik op de mijlpalen van het netwerk

Deze week lanceerde Sonic Labs het Sonic Boom bounty programma op 20 augustus om ontwikkelaars activiteiten te stimuleren. Het programma, dat het eerste grote initiatief van Sonic’s airdrop vertegenwoordigt, loopt tot 4 november en zal ontwikkelaars die op de keten bouwen belonen met Sonic Gems.

Eerder deze maand kondigde Sonic Labs aan dat DeFi veteraan Andre Cronje de rol van Chief Technology Officer op zich heeft genomen. Cronje zal de ontwikkeling van Sonic leiden, met name de native brug technologie, Sonic Gateway. De brug heeft als doel de interoperabiliteit tussen blockchain ecosystemen te verbeteren en beschikt over een failsafe, waardoor gebruikers hun fondsen op de keten kunnen terughalen.

Vorige maand introduceerde Sonic Labs een gasvrij handelsprogramma in samenwerking met Rabby, een wallet voor Ethereum en alle EVM ketens. Het programma begon op 22 juli en loopt door tot 20 oktober of totdat de toegewezen fondsen zijn uitgeput.

Technische analyse van Fantom

FTM heeft in de afgelopen zeven dagen bijna 25% winst geboekt. Deze prijsstijging ging gepaard met aanzienlijke dagelijkse handelsvolumes als gevolg van toegenomen marktbetrokkenheid. Volgens onze FTM koers overtrof FTM’s 24 uurs handelsvolume op meerdere momenten op 21 augustus de $200 miljoen.

image
Bron: TradingView

De aankomende lancering van Sonic’s mainnet zou de on chain activiteit kunnen aanwakkeren en mogelijk de prijzen kunnen stimuleren, waardoor FTM wordt gepositioneerd als een sterke koop. FTM heeft al groeiende interesse gezien in de aanloop naar de uitrol van de Sonic blockchain later dit jaar.

image
Bron: TradingView

Technische indicatoren suggereren dat de korte en langetermijnvooruitzichten van FTM sterk zijn. Op het moment van schrijven handelde FTM tussen de 50 en 100 daagse simple moving averages (SMA).

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu