Blockchain Stories
De toekomst van crypto in Hongkong: regulatie, licenties en kansen
Crypto Exchange Nieuws

De toekomst van crypto in Hongkong: regulatie, licenties en kansen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Hongkong streeft ernaar om een van de meest prominente cryptohubs ter wereld te worden, als onderdeel van haar bredere economische strategie om technologie en innovatie te stimuleren.

Ondanks deze ambitie om een gunstige regulerende omgeving te creëren die investeringen en groei in de cryptosector moet bevorderen, worstelen meer dan twaalf exchanges om volledige licenties te bemachtigen van de Securities and Futures Commission (SFC).

De uitdaging: Hongkong in de strijd om een cryptohub

In recente jaren heeft Hongkong zich ingespannen om zich te positioneren als een belangrijke speler in de cryptowereld. Toch blijkt het verkrijgen van de vereiste licenties een aanzienlijke uitdaging te zijn voor veel exchanges.

Volgens een rapport van Bloomberg hebben elf exchanges de eisen van de SFC niet gehaald, door problemen variërend van inadequate cyberbeveiliging tot een te grote afhankelijkheid van enkele leidinggevenden. Bekende namen zoals Crypto.com en Bullish worden momenteel onderzocht, wat hun activiteiten in Hongkong vertraagt.

Slechts twee exchanges, OSL en HashKey, hebben volledige licenties verkregen.

hongkong sfc update
Lijst van in Hongkong gevestigde cryptocurrency exchanges die hun licentieaanvragen hebben ingetrokken. Bron: Hong Kong SFC.

Toenemende regulering in de cryptowereld

Een belangrijke factor in de strenge aanpak van de SFC is het recente JPEX schandaal, waarbij duizenden investeerders meer dan $200 miljoen verloren door fraude. Dit incident heeft de drang van de SFC naar strikte nalevingsmaatregelen verder versneld.

De nadruk ligt nu sterk op bescherming van klantactiva en betrouwbare ‘know your customer’ regelingen. De SFC is vastbesloten niets te doen dat de integriteit van de cryptomarkt in Hongkong in gevaar zou kunnen brengen.

Voor exchanges die een deel van de lucratieve markt van Hongkong willen veroveren, vormt dit een dilemma. Veel van deze bedrijven hoopten ook klanten op het Chinese vasteland te bedienen, waar handel in cryptocurrency verboden is.

Onder het ‘Eén Land, Twee Systemen‘ beleid realiseren deze exchanges zich nu dat ze de veel grotere markt op het vasteland niet vanuit Hongkong kunnen bedienen, wat potentiële investeerders en bedrijven zou kunnen ontmoedigen om zich in de stad te vestigen.

crypto totole marktkapalisatie
Totale crypto marktkapitalisatie momenteel op $2,1 biljoen. Bron: TradingView.

Concurrerende kansen: Hongkong versus Singapore

Hongkong staat niet alleen voor interne uitdagingen; het moet ook concurreren met andere crypto vriendelijke jurisdicties zoals Singapore.

Hoewel Hongkong positieve stappen heeft gezet richting een open en veilig regelgevingskader, heeft het trage tempo van het uitgeven van licenties kritiek gekregen. Sommige waarnemers vragen zich af of Hongkong een gunstig klimaat kan bieden voor crypto bedrijven in vergelijking met andere regio’s met duidelijkere en aantrekkelijkere regels.

De vooruitzichten zijn echter niet somber. Als de regelgeving zorgvuldig wordt toegepast, kan Hongkong haar positie als een van de belangrijkste cryptohubs ter wereld herwinnen.

Er heerst optimisme onder industrie insiders dat Hongkong, met verbeterde naleving en transparantie, opnieuw een aantrekkelijke bestemming kan worden voor crypto investeringen.

De toekomst van crypto in Hongkong hangt in de balans. Met strikte regulering en een competitieve instelling kan de stad zich echter ontwikkelen tot een toonaangevende speler in de wereldwijde crypto industrie.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu