Blockchain Stories
Bitcoin miners verhuizen naar OTC: dreigt er een nieuwe BTC daling?
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin miners verhuizen naar OTC: dreigt er een nieuwe BTC daling?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het recente gedrag van Bitcoin miners, die aanzienlijke hoeveelheden BTC naar over the counter (OTC) desks verplaatsen, wijst op een mogelijke verandering in hun strategieën. Deze verschuiving kan worden gezien als een reactie op de huidige markt, gekenmerkt door hoge volatiliteit en onzekerheid.

Dat miners kiezen voor transacties via OTC desks in plaats van reguliere beurzen, suggereert dat zij anticiperen op een mogelijke prijsdaling. Dergelijke bewegingen worden vaak gezien als signalen voor een naderende prijsdaling in de cryptomarkt.

Rol van OTC desks

OTC desks spelen een cruciale rol in de wereld van cryptocurrency. Deze platforms faciliteren directe transacties tussen individuen of instellingen, die minder zichtbaar zijn dan transacties op gecentraliseerde exchanges, waardoor tracking moeilijker wordt.

Analyse van CryptoQuant toont aan dat Bitcoin miners recentelijk grote hoeveelheden BTC naar deze OTC desks hebben verplaatst. On chain data heeft specifieke adressen geïdentificeerd die waarschijnlijk aan deze desks zijn gekoppeld.

Belang van deze ontwikkeling

De verplaatsing van BTC door miners duidt vaak op een voorbereiding op verkoop. Wanneer miners hun BTC naar OTC desk rekeningen verschuiven, is dit vaak een teken dat ze van plan zijn om grote hoeveelheden te verkopen zonder de markt direct te beïnvloeden. De toename van BTC in deze rekeningen wijst op aanzienlijke verkoopvoorbereidingen door miners.

Dit wordt ondersteund door cijfers: in juni was het saldo van deze adressen 215.000 BTC, terwijl dit in augustus maar liefst 368.000 BTC bereikte, een indrukwekkende stijging van 153.000 BTC in slechts twee maanden tijd. De laatste keer dat we een vergelijkbare saldohoogte zagen, was in juni 2022.

Historisch gezien heeft een dergelijke toename van het OTC desk saldo vaak geleid tot een prijsdaling van Bitcoin, zoals blijkt uit eerdere trends. Dit patroon kan worden verklaard doordat de voorbereiding op verkoop door miners vaak een verhoogd aanbod op de markt betekent, wat druk op de prijs kan uitoefenen.

Invloed van halvings

Een plausibele verklaring voor deze omvangrijke transfers is de vierde Halving die in april plaatsvond. Halvings, die elke vier jaar de Bitcoin block subsidie halveren, kunnen directe financiële gevolgen hebben voor miners. Na de meest recente Halving waren miners terughoudend met hun BTC verkoop, waarschijnlijk vanwege een optimistisch marktperspectief.

Echter, naarmate de stabilisatieperiode aanhield, werden financiële zorgen urgenter, wat leidde tot verkoopactiviteit. Ondanks de recente stijging van de Bitcoin prijs, momenteel rond $60.000, kan deze verkoopdruk door miners een negatief effect hebben. Indien de huidige trend aanhoudt, is een verdere daling van de BTC prijs niet uitgesloten.

Gezien deze ontwikkelingen is het essentieel om aandacht te besteden aan de bewegingen van grote marktspelers zoals miners. Hun acties kunnen vroege signalen geven van toekomstige marktontwikkelingen.

bitcoin koers 23augustus
Bitcoin handelt op een koers van $60.500. Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu