Blockchain Stories
Bitcoin ETF’s breiden positieve streak verder uit
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin ETF’s breiden positieve streak verder uit

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin is met een flinke opmars bezig. Zo schreven wij vanochtend nog over de gestegen dominantie van Bitcoin ten opzichte van altcoins. Ook de Bitcoin ETF’s zijn de afgelopen dagen bijzonder voortvarend bezig. Ook gister was er weer sprake van een flinke positieve instroom, waarmee de Bitcoin Spot ETF’s hun positieve streak verder uitbreiden.

Zes positieve dagen op een rij

Eerder dit jaar werden de Bitcoin Spot ETF’s met veel bombarie gelanceerd. De verwachtingen waren hooggespannen en het lag in de lijn der verwachtingen dat deze ETF’s voor een nieuwe bullrun zouden zorgen. Die verwachting bleek uiteindelijk iets te positief te zijn. De Bitcoin Spot ETF’s kunnen vanaf de lancering op veel aandacht rekenen, maar van een echte doorbraak is het nog niet gekomen. Des te opvallender is het dat de Bitcoin Spot ETF’s nu al zes positieve dagen op een rij noteren.

Deze streak werd op 16 augustus ingezet. Op die dag werd een positieve instroom van meer dan $11 miljoen genoteerd. De dag daarop was nog beter met een positieve instroom van $35,9 miljoen. Op maandag 19 augustus was er zelfs een positieve instroom van meer dan $62. Dinsdag 20 augustus deed hier zelfs nog een schepje bovenop, aangezien de instroom op die dag ongeveer $88 miljoen was.

Ook woensdag 21 augustus was een positieve dag met een instroom van $39,5 miljoen. Deze 5 positieve dagen op een rij worden nu opgevolgd door een dag met een instroom van $64,8 miljoen. Een indrukwekkende prestatie van de Bitcoin ETF’s.

Waar komt deze populariteit opeens vandaan?

Deze populariteit heeft ongetwijfeld met het marktsentiment te maken. Aan het begin van deze maand was er sprake van een flinke beurscrash, maar Bitcoin toonde opvallend veel veerkracht. De koers daalde aanzienlijk, maar maakte nadien een flink herstel door. Dit heeft ongetwijfeld voor veel beleggersvertrouwen gezorgd.

Het bullish sentiment wordt ook aangewakkerd door verschillende analisten en gebeurtenissen. Zo sprak gister de CEO van één van de grootste beleggingsfondsen positief over Bitcoin. Een unieke mijlpaal voor Bitcoin, aangezien de traditionele beleggingsfondsen vooralsnog niks van Bitcoin moeten hebben.

Verder valt op dat de Bitcoin analisten stuk voor stuk positief zijn. Zo ook Michaël van de Poppe. Deze bekende Nederlandse crypto analist berichtte vanochtend ook over de positieve streak van de Bitcoin ETF’s. Hij gaf hierbij aan dat deze streak mogelijk lange tijd door blijft gaan, waardoor mogelijk een nieuwe all time high in september genoteerd kan worden.  

De prestaties van de Bitcoin Spot ETF’s staan als een paal boven water. Alleen deze week al was er sprake van een instroom van meer dan $450 miljoen. Dit bedrag geeft aan dat de ETF’s volledig omarmd worden, dat veel beleggers (nieuw) vertrouwen hebben en dat Bitcoin (weer) in trek is. Waar dit allemaal tot gaat leiden, is uiteraard niet te voorspellen. Mocht de voorspelling van Michaël van de Poppe uitkomen, gaan het sowieso prachtige weken voor alle Bitcoin investeerders worden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu