Blockchain Stories
Bitcoin breekt records: nieuw hoogtepunt in dominantie
Bitcoin Nieuws

Bitcoin breekt records: nieuw hoogtepunt in dominantie

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin, de meest prominente cryptocurrency, staat momenteel in de schijnwerpers na een recente prijsstijging die BTC boven de grens van $60.000 heeft gebracht. De munt piekte daarna boven de $61.000, maar viel terug naar de $60.000.

Deze positieve ontwikkeling benadrukt opnieuw de superioriteit van de munt in de cryptowereld en versterkt zijn positie als de waardevolste digitale asset. De marktdominantie van Bitcoin heeft nu een hoogtepunt bereikt dat in meer dan drie jaar niet is waargenomen.

De toenemende marktinvloed van Bitcoin

CryptoQuant, een toonaangevend platform voor on chain analyses, deelde deze positieve trend op X (voorheen Twitter). Dit weerspiegelt de groeiende kracht en veerkracht van BTC in de dynamische en volatiele wereld van cryptocurrencies.

Ondanks recente marktfluctuaties is de dominantie van Bitcoin toegenomen, waardoor het een groter aandeel in de totale marktkapitalisatie van digitale assets verwerft.

Volgens CryptoQuant is de dominantie van Bitcoin, vergeleken met de marktkapitalisatie van Ethereum, de op een na grootste crypto asset, aanzienlijk toegenomen. De dominantie heeft een 40 maanden hoogtepunt van ongeveer 78,5% bereikt.

Deze stijging suggereert een toenemende vraag naar BTC onder crypto investeerders, terwijl de aantrekkingskracht van Ethereum achterblijft.

Het platform meldde:

In de onderstaande grafiek zie je hoe de dominantie van Bitcoin is toegenomen ten opzichte van de marktkapitalisatie van Ethereum, met een piek van 78,5%. Dit wijst op een sterkere vraag naar Bitcoin onder investeerders, terwijl Ethereum niet dezelfde aantrekkingskracht heeft behouden.

CryptoQuant

bitcoin markt dominantie augustus 2024
De dominantie van Bitcoin stijgt naar het hoogste punt in 40 maanden Bron: CryptoQuant op X

CryptoQuant onthulde dat de dominantie van BTC begon te groeien eind 2022, mede aangewakkerd door geruchten over een Spot Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF), die in januari van dit jaar werd goedgekeurd en sindsdien aanzienlijke instromen heeft gezien.

Ondanks een vergelijkbaar scenario met Ethereum, blijft de trend onveranderd. Dit wordt met name geïllustreerd door de lage cijfers voor de spot Ethereum ETF, wat een beperkte vraag naar ETH aantoont.

Grote gebeurtenissen zoals de Initial Coin Offering (ICO) bubbel en daaropvolgende correcties kunnen deze trend beïnvloeden. CryptoQuant stelt dat Ethereum een vergelijkbare belangrijke gebeurtenis moet ondergaan om de trend te doorbreken en mogelijk de markt te domineren.

Terwijl altcoins moeite hebben om hun momentum vast te houden, onderstreept de toenemende dominantie van BTC het vertrouwen van investeerders in de lange termijn waarde van de cryptocurrency, wat zijn veerkracht en aantrekkingskracht als betrouwbare waardeopslag benadrukt.

Positieve prijsontwikkeling voor BTC

Bitcoin laat momenteel een positieve trend zien na het herstel van het ondersteuningsniveau van $58.000. Met het groeiende optimisme rond deze crypto asset, verwacht men meer winst nu de bulls opnieuw de markt in handen lijken te hebben.

Bovendien geloven verschillende analisten dat de komende FOMC vergadering in september een katalysator kan zijn voor een prijsstijging zodra de Federal Reserve (FED) de rentetarieven verlaagt.

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin de afgelopen week meer dan 4% winst geboekt en ligt de handelsprijs rond $60.000.

bitcoin koers 23augustus
Bitcoin handelt op een koers van $60.500. Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Cardano (ADA) wint aan kracht: zit er meer stijging in?

Julian Smits

Aanbod Bitcoin op exchanges krimpt: Is een bull run nabij?

Julian Smits

India blijft koploper als wereldwijd centrum voor crypto adoptie

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu