Blockchain Stories
Positieve Ethereum statistieken: nieuwe ATH boven $5.000 mogelijk?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Positieve Ethereum statistieken: nieuwe ATH boven $5.000 mogelijk?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Ethereum (ETH), een van de grootste en meest invloedrijke cryptocurrencies ter wereld.

Diverse statistieken suggereren dat er een nieuwe all time high (ATH) boven de $5.000 aankomt, mogelijk aangedreven door een stijgende adoptie en institutionele interesse.

Met de voortdurende ontwikkelingen in de Ethereum netwerkupgrades en de groei van gedecentraliseerde financiën (DeFi), lijkt het erop dat Ethereum klaar is voor verdere groei in de nabije toekomst.

MVRV Ratio van Ethereum en de voorspelling van een markttop

Een belangrijke statistiek die op dit moment veel aandacht krijgt, is de Market Value to Realized Value (MVRV) van Ethereum. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar stel je voor dat je een zeldzame Pokémon kaart hebt gekocht voor $100, en nu is deze kaart $200 waard.

De MVRV vergelijkt de huidige marktwaarde van alle Ethereum met de prijs waarvoor ze oorspronkelijk zijn gekocht.

Volgens data van Glassnode is de laagste MVRV prijs van Ethereum $1.687. Dit betekent dat Ethereum waarschijnlijk niet onder deze prijs zal zakken en eerder zal stijgen naar een nieuwe markttop. De huidige prijs van Ethereum ligt rond de $2.500, wat suggereert dat er nog veel ruimte is voor groei.

MVRV ethereum augustus22
Bron: Glassnode

Verschuiving naar accumulatie en stijging in derivatenmarkt

Een tweede positieve ontwikkeling is dat steeds meer Ethereum investeerders hun tokens vasthouden in plaats van verkopen. Dit gedrag, bekend als accumulatie, vermindert de verkoopdruk en creëert een gunstige omgeving voor een prijsstijging.

Data toont aan dat minder dan 10% van de totale ETH voorraad zich nu op exchanges bevindt, wat betekent dat investeerders hun tokens veilig in hun wallets houden.

Daarnaast zien we een stijging in de open interest (OI) in de derivatenmarkt. Na een daling tot $7 miljard is de OI weer gestegen naar $10,81 miljard. Dit wijst erop dat er weer meer handel plaatsvindt met geleend geld, wat de handelsvolumes en daarmee de prijs van Ethereum positief kan beïnvloeden.

ethereum op alle exchanges grafiek
Bron: Glassnode

Analisten voorspellen prijsbereik van Ethereum

Op basis van de huidige gegevens voorspellen sommige analisten dat Ethereum kan stijgen naar een nieuw All Time High (ATH) van $5.000, met potentiële pieken die zelfs tot wel $10.000 kunnen reiken.

Ethereum OI
Bron: CryptoQuant

Deze optimistische voorspellingen zijn gebaseerd op een combinatie van gunstige MVRV data (Market Value to Realized Value ratio), een duidelijke verschuiving naar accumulatie onder investeerders, en een stijgende Open Interest (OI) in de derivatenmarkt.

Ethereum open interest 22augustus
Bron: CryptoQuant

Daarnaast speelt de toenemende acceptatie van Ethereum in verschillende sectoren, zoals DeFi (Decentralized Finance) en NFT’s (Non Fungible Tokens), een cruciale rol in het versterken van het vertrouwen in de toekomstige groei van het netwerk.

Het is echter belangrijk te vermelden dat, hoewel deze voorspellingen positief zijn, de cryptomarkt volatiel en onvoorspelbaar blijft. Toch lijkt, dankzij deze sterke fundamenten en positieve markttrends, de weg naar boven open te liggen voor Ethereum.

ethereum koers 22augustus
Ethereum houdt stand boven een koers van $2.500. Bron: TradingView.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu