Blockchain Stories
Polygon prijsvoorspelling: Wat kunnen we verwachten qua herstel?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Polygon prijsvoorspelling: Wat kunnen we verwachten qua herstel?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polygon (Ticker: MATIC) heeft de afgelopen dagen vooruitgang geboekt en behoort tot de top vijf altcoins op de dagelijkse en wekelijkse prijsgrafieken.

Sinds afgelopen vrijdag is MATIC met bijna 20% gestegen, terwijl de rest van de markt grotendeels aan het consolideren is.

Maar dat is niet alles: er is een nieuwe update. Polygon zal zijn native token veranderen van MATIC naar POL op 4 september. De omwisselingsratio zal 1:1 zijn van MATIC naar POL.

Volgens het Polygon team is deze overgang bedoeld om POL de gas en staking token voor het ecosysteem te maken, met uitbreidingsmogelijkheden om te voorzien in het aggregatieplatform van Polygon (AggLayer).

Met deze geplande veranderingen, zal MATIC in staat zijn om zijn verliezen van augustus goed te maken?

MATIC probeert augustus verliezen goed te maken

Op de dagelijkse grafiek vertoonde MATIC een bullish trend door boven het $0,42 niveau uit te stijgen. Sinds 16 augustus is MATIC begonnen aan een langdurig herstel, dat tot nu toe bijna 20% winst heeft opgeleverd. Dit heeft het grootste deel van de verliezen in augustus gecompenseerd.

image
Bron: TradingView

MATIC werd rond $0,475 verhandeld op het moment van schrijven, en moet nog twee belangrijke weerstandsniveaus doorbreken om het aanbodgebied op $0,55 te bereiken.

De belangrijkste niveaus liggen op $0,49 en $0,51. Gezien de aanzienlijke koopdruk, zoals blijkt uit de RSI (Relative Strength Index) die boven zijn gemiddelde niveau ligt, kunnen deze doelen worden bereikt.

Tegelijkertijd is de Stochastic RSI oververhit, omdat deze zich in het overbought gebied bevindt. Daarom kan een consolidatie van de rally van MATIC niet worden uitgesloten.

Ook zijn de niveaus van $0,46 en $0,42 belangrijke korte termijn support niveaus om in de gaten te houden als de rally zou afkoelen.

Korte termijn MATIC holders tot 8% in de plus

Interessant genoeg was MATIC een van de weinige tokens met een positief marktsentiment op het moment van schrijven, zoals blijkt uit de stijging van het gewogen sentiment. Simpel gezegd, speculanten zijn optimistisch over het potentieel van de token.

image
Bron: Santiment

Na de recente stijging is de 30 daagse MVRV (Market Value to Realized Value) met 8% gestegen. Dit betekent dat MATIC holders die de altcoin in de afgelopen 30 dagen hebben gekocht, 8% ongerealiseerde winsten hebben.

Dit impliceert ook dat de altcoin relatief overgewaardeerd is en mogelijk winstneming zou kunnen aantrekken. Daarom zullen de overhead weerstandsniveaus cruciaal zijn voor een mogelijke ommekeer. Volgens gegevens van IntoTheBlock staat slechts 33% van de wallets tussen $0,40 en $0,55 in de winst na de recente stijging.

Het grootste deel van de wallets tussen $0,51 en $0,52, ongeveer 8.000 gebruikers die bijna 20 miljoen MATIC holden, staat in verlies. Als de prijzen deze niveaus bereiken, zouden deze houders break even draaien, wat hen zou kunnen verleiden om hun holdings te verkopen.

image
Bron: IntoTheBlock

Dus, het uitgebreide herstel van MATIC zou tegenwind kunnen ondervinden bij de niveaus van $0,51 of $0,55, belangrijke weerstandsniveaus die verkoopdruk kunnen aantrekken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu