Blockchain Stories
Historisch: CEO van Franklink Templeton spreekt zich uit over Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Historisch: CEO van Franklink Templeton spreekt zich uit over Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Donderdag 22 augustus vormt voor Bitcoin een nieuwe mijlpaal. Op deze dag heeft de CEO van Franklin Templeton zich namelijk lovend over Bitcoin uitgelaten. Het meest saillante hieraan is dat Franklin Templeton één van de grootste beleggingsfondsen van Amerika is. Een beleggingsfonds dat zich logischerwijs veelal op de traditionele financiële producten richt, maar sinds enige tijd ook op Bitcoin. De CEO van Franklink Templeton heeft vandaag zijn mening niet onder stoelen of banken geschoven over de houding van andere traditionele financiële partijen.

Negeren van Bitcoin

Jenny Johnson, de vrouwelijke CEO, geeft aan dat andere traditionele financiële partijen Bitcoin volledig negeren. Zij benadrukte hierbij vooral dat deze partijen het ongekende handelsvolume van Bitcoin negeren. Volgens haar wordt het tijd dat ook grote en traditionele financiële partijen Bitcoin volledig gaan omarmen. Het beleggingsfonds Franklin Templeton neemt in ieder geval een voortrekkersrol in. Dit is één van de weinige beleggingsfondsen die zich zowel op traditionele financiële producten als op digitale valuta richt.

Massale adoptie van crypto

Op X wordt al gesproken over een memorabele mijlpaal. En over het feit dat de gordels goed vast moeten worden gedaan, omdat Bitcoin door deze uitspraak mogelijk naar de maan kan stijgen. Dit is uiteraard ietwat gekscherend, maar de uitspraak van Jenny Johnson is om meerdere redenen saillant. Tegelijkertijd biedt deze opmerking ontzettend veel potentie voor Bitcoin.

Als talloze beleggingsfondsen Bitcoin zouden omarmen, zou er plots gigantisch veel geld in de Bitcoin markt stromen. Dit stuwt de Bitcoin koers omhoog en gaat zonder twijfel tot een nieuwe All Time High leiden. Vooralsnog is het niet zover, aangezien de traditionele beleggingsfondsen hun handen afhouden van Bitcoin. Onbegrijpelijk volgens de CEO van Franklin Templeton. Zij benadrukt dat BTC toekomst heeft en dat de ongekende marktkapitalisatie niet onderschat mag worden.

Mogelijk zet de gehele cryptomarkt de volgende stap door deze uitspraak. Daarvoor zou het volgende moeten gebeuren:

  • Traditionele beleggingsfondsen luisteren naar Johnson en stellen zich ook open voor Bitcoin.
  • Traditionele beleggingsfondsen investeren miljarden dollars in Bitcoin en de gehele cryptomarkt.
  • De Bitcoin koers stijgt hierdoor aanzienlijk en van een wereldwijde/massale adoptie is dan eindelijk sprake.

De massale adoptie is iets waar crypto al jarenlang tegen opbokst. Zoals we vanochtend al schreven, heeft Bitcoin groot nieuws nodig om echt te kunnen stijgen. Mogelijk vormt deze uitspraak van Johnson het startschot voor een bullrun.

De rol van traditionele beleggingsfondsen

Op dit moment maken voor institutionele beleggers en particuliere beleggers de dienst uit in de crypto markt. Zij geloven in Bitcoin en investeren hier dan ook met veel genoegen in. Zover zijn de traditionele beleggingsfondsen vooralsnog niet. Zij houden hun handen af van Bitcoin, omdat dit niet past bij het huidige monetaire stelsel. Juist bij dit stelsel zijn deze beleggingsfondsen zo gebaat. Het is daarom ook enigszins logisch dat de fondsen juist afzien van beleggingen in Bitcoin. Maar, daar gaat nu mogelijk verandering inkomen. Bijzonder interessant om even goed in de gaten te houden.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu