Blockchain Stories
Bitcoin kruist de $61.000 tijdens hype over renteverlaging door FOMC
Bitcoin Nieuws

Bitcoin kruist de $61.000 tijdens hype over renteverlaging door FOMC

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het Federal Open Market Committee (FOMC) heeft de langverwachte notulen van de vergadering van 30 en 31 juli vrijgegeven.

Deze notulen hebben de twijfels weggenomen over een mogelijke renteverlaging in september, waarbij de overgrote meerderheid van de functionarissen van de Federal Reserve aangaf dat de inflatie is afgenomen.

Dergelijke macro economische gegevens leiden vaak tot prijsbewegingen in de cryptomarkt. De meeste van de top tien munten naar marktkapitalisatie zagen kleine uitbarstingen van volatiliteit, waarbij Bitcoin (Ticker: BTC) het psychologische niveau van $60.000 doorbrak.

Eerste renteverlaging door de Fed sinds 2020

Volgens de notulen van de vergadering steunen de meeste Fed functionarissen een renteverlaging in september. Sommige leden waren zelfs bereid een verlaging van 25 basispunten tijdens de juli vergadering te ondersteunen. In de notulen staat:

De overgrote meerderheid merkte op dat, als de gegevens zich blijven ontwikkelen zoals verwacht, het waarschijnlijk gepast zou zijn om het beleid bij de volgende vergadering te versoepelen.

De functionarissen merkten verder op dat, hoewel de inflatie nog steeds hoog is, deze aanzienlijk is afgenomen en op koers ligt om de doelstelling van 2% te bereiken.

Andere economische indicatoren, zoals de arbeidsmarkt, blijven ook sterk. De renteverlaging zou de eerste keer zijn dat de Federal Reserve sinds 2020 stopt met verkrappende maatregelen.

Volgens de CME FedWatch Tool verwacht bijna 70% van de investeerders een renteverlaging in september, terwijl 30% van de investeerders anticipeert op een sterkere verlaging van 50 basispunten.

Bitcoin stijgt op “dovish” notulen

Bitcoin steeg met ongeveer 2% tot $61.190 voordat het weer daalde naar $60.635 op het moment van schrijven. Het handelsvolume van Bitcoin is volgens gegevens van onze BTC koers ook met 25% gestegen, naarmate de marktinteresse rondom de munt toenam.

image
Bron: TradingView

De stijging komt te midden van een toename in koopdruk, zoals te zien is in de Chaikin Money Flow (CMF) index. De CMF bevond zich op het moment van schrijven in de positieve regio, met een aanzienlijke piek op 22 augustus, samenvallend met de publicatie van de FOMC-notulen.

De stijgende trend bleef echter zwak, zoals te zien is in de Awesome Oscillator (AO). De AO was positief op de uurlijkse grafiek en verschoof ook naar groen op het moment van schrijven. Hoewel dit wijst op een stijgende trend, is er meer bevestiging nodig om de kracht ervan te bepalen.

Gegevens van Coinglass toonden ook een bijna $2 miljard toename in Open Interest, van ongeveer $30 miljard op 21 augustus tot $32 miljard op het moment van schrijven.

image
Bron: IntoTheBlock

De belangrijkste weerstand voor Bitcoin blijft liggen in de $64.000 tot $66.000 range, aangezien de meeste munten op deze niveaus zijn gekocht volgens gegevens van IntoTheBlock. Daarom kunnen verkopers opduiken zodra BTC deze prijsklasse nadert.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu