Blockchain Stories
Analist onderzoekt het toekomstige potentieel van Bitcoin
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Analist onderzoekt het toekomstige potentieel van Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin analisten zoals CryptoCon en Jelle voorspellen een veelbelovende toekomst voor Bitcoin (BTC). Deze experts hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de markttrends en de onderliggende technologie van Bitcoin.

Ondanks de volatiliteit en eerdere prijsschommelingen, die vaak veroorzaakt worden door verschillende externe factoren zoals regulering en marktacceptatie, blijven ze optimistisch over de waarde van deze populairste cryptocurrency.

Ze wijzen op de toenemende interesse van institutionele beleggers en de voortdurende innovatie binnen de blockchain technologie als belangrijke drijvende krachten achter de toekomstige groei.

De Puell Multiple en gunstige vooruitzichten voor Bitcoin

CryptoCon, een vooraanstaand crypto analist, maakt gebruik van een specifieke metriek genaamd de Puell Multiple om zijn voorspellingen te staven. Deze metriek vergelijkt de dagelijkse waarde van nieuw gemijnde Bitcoins met het jaargemiddelde.

Volgens CryptoCon onthult deze cyclus voorspelbare patronen van weerstand en ondersteuning, wat erop duidt dat Bitcoin op het punt staat een aanzienlijke opwaartse beweging te maken.

Historisch gezien heeft Bitcoin meerdere mid cycle pieken bereikt voordat het een significante bullmarkt inging. Zo bereikte BTC in augustus 2012 een tussentijdse top, gevolgd door een explosieve stijging in 2013.

Dit patroon herhaalde zich in 2016 en 2017. In 2019 bereikte Bitcoin opnieuw een mid cycle piek, wat leidde tot een dramatische bullrun in 2021.

CryptoCon gelooft dat Bitcoin in maart 2024 zijn mid cycle top zal bereiken met een recordwaarde van meer dan $73.000. Hij voorspelt daarom een nieuwe bullrun tegen 2025.

Het Wedge/Megaphone patroon en toekomstige marktbewegingen

Een andere analist, Jelle, richt zich op een uniek patroon in de prijsgrafiek van Bitcoin, bekend als het Wedge/Megaphone patroon. Dit patroon, dat visueel lijkt op een megafoon of kegel, duidt vaak op een opwaartse beweging.

Jelle gelooft dat zodra de huidige prijsdaling van Bitcoin eindigt, de koers zal uitbreken in opwaartse richting, wat kan resulteren in aanzienlijke prijsstijgingen.

Op basis van het Wedge/Megaphone patroon voorspelt Jelle dat Bitcoin nieuwe all time highs kan bereiken in het vierde kwartaal van 2024. Deze voorspellingen zijn gebaseerd op de unieke vorm van het patroon en de historische prijsbewegingen van Bitcoin.

Waarom investeren in Bitcoin?

Beide analisten raden aan om niet te vroeg uit Bitcoin te stappen. De vooruitzichten wijzen op een mogelijke prijsexplosie in de nabije toekomst, mede door de groeiende adoptie en institutionele investeringen die de markt verder kunnen stimuleren.

Met de huidige koers rond de $60.000, die al indrukwekkende winsten heeft opgeleverd voor veel beleggers, is het volgens hen strategisch om vast te houden aan je investeringen.

Door niet te verkopen voordat de markt zijn volledige potentieel heeft bereikt, kun je optimaal profiteren van de verwachte bullrun en verdere waardestijgingen.

Het is belangrijk om de markttrends nauwlettend in de gaten te houden en voorbereid te zijn op eventuele schommelingen, maar de algemene overeenstemming is dat er nog veel meer ruimte is voor groei.

bitcoin koers 2024
Bitcoin handelt op een koers van $60.300. Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu