Blockchain Stories
SEI staat voor een test bij $0,30: Welke kant gaat de token op?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

SEI staat voor een test bij $0,30: Welke kant gaat de token op?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De SEI token (Ticker: SEI), die ooit een piekprijs van $1,15 bereikte in maart, heeft de afgelopen maanden een aanzienlijke terugval gekend. 

Op het moment van schrijven handelt SEI op $0,2711, wat een daling van 70% betekent ten opzichte van de piek in maart. Deze daling is een voortzetting van een bredere dalende trend die de afgelopen week aanhield, waarin de token bijna 10% van zijn waarde heeft verloren. 

In de afgelopen 24 uur is de prijs van SEI echter met ongeveer 2% gestegen, wat vragen oproept over de toekomstige vooruitzichten van de token.

Is er ruimte voor herstel?

Tijdens deze bearish marktdynamiek heeft prominente crypto analist Micheal Van De Poppe zijn visie op SEI gedeeld, waarbij hij suggereert dat de token een kritieke fase nadert. 

Van De Poppe benadrukte dat SEI zich aan het consolideren is onder het $0,30 niveau, dat hij identificeerde als een cruciaal weerstandsniveau. 

Hij merkte op dat het doorbreken van deze weerstand de weg zou kunnen vrijmaken voor een aanzienlijke opwaartse beweging, waarbij de prijs van de token mogelijk naar $0,45 zou kunnen stijgen.

Fundamentele vooruitzichten voor SEI

Hoewel de mogelijkheid voor een bullish uitbraak bestaat, schetsen de fundamenten van SEI een complexer beeld. Gegevens van Coinglass laten zien dat de open interest van SEI de prijsactie weerspiegelt, wat wijst op een afname die zou kunnen duiden op afnemend vertrouwen van investeerders. 

In de afgelopen 24 uur is de open interest van SEI met ongeveer 5% gedaald, waardoor de waarde op het moment van schrijven $58 miljoen bedraagt. 

Ook het open interest volume is met 23% gedaald en staat nu op $70 miljoen. De afname van open interest en volume suggereert dat handelaren voorzichtiger worden, mogelijk als gevolg van de aanhoudende prijsdaling.

image
Bron: Santiment

Open interest, dat het totale aantal openstaande contracten in de futures markt weerspiegelt, correleert vaak met het marktsentiment. Een daling van open interest, vooral tijdens een dalende trend, kan erop wijzen dat minder handelaren bereid zijn posities aan te houden of nieuwe posities in te nemen, wat mogelijk kan leiden tot verminderde liquiditeit en verdere prijsdalingen. 

Als SEI zijn huidige trend wil omkeren, zou het waarschijnlijk een heropleving van de open interest vereisen, wat zou duiden op hernieuwde interesse en vertrouwen van handelaren.

Naast de dalende open interest is ook de netwerkontwikkelingsactiviteit van SEI op een neerwaartse koers. 

Volgens gegevens van Santiment is de ontwikkelingsactiviteit van SEI scherp gedaald van een piek boven de 13 in maart naar onder de 2 op het moment van schrijven. 

image
Bron: Santiment

Ontwikkelingsactiviteit is een belangrijke maatstaf die de voortgang van de code basis en de algehele ecosysteem ontwikkeling van een project volgt. 

Een daling van deze metric kan een waarschuwingssignaal zijn, wat wijst op verminderde innovatie en project updates, wat op zijn beurt het sentiment van investeerders en het lange termijn vertrouwen in de asset kan beïnvloeden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu