Blockchain Stories
Ripple vs. Cardano: wat lijkt nu de beste investering te zijn?
Altcoin Nieuws Ripple

Ripple vs. Cardano: wat lijkt nu de beste investering te zijn?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Elke investeerder is op zoek naar buitenkansjes en interessante lange-termijn investeringen. Ook zijn er veel speculanten actief die juist zinspelen op een koersstijging op de korte termijn. Ongeacht of je je nu op de lange- of korte termijn richt, lijken zowel Ripple als Cardano op dit moment interessante investeringen te zijn. Maar, wat lijkt voor nu de beste investering te zijn? In deze analyse vind je meer informatie over de huidige verschillen tussen Ripple en Cardano.

Deze analyse is overigens gebaseerd op onderstaande tweet van Santiment. In deze tweet is een grafiek te zien met daarin het sentiment onder de massa (groot gedeelte van de investeerders). Het sentiment is volgens Santiment steeds optimischer aan het worden, waardoor er een verschil tussen Ripple en Cardano ontstaat.

Toegenomen bullish sentiment bij Cardano

Uit de data van Sentiment blijkt een toegenomen bullish sentiment bij Cardano. Dit blijkt al deels uit de gestegen koers. In de afgelopen 5 dagen wist de Cardano koers met ruim 6,2% te stijgen. Hiermee presteert Cardano veel beter dan veel andere altcoins.

Ook in de afgelopen 24 uur maakt de Cardano koers een mooie stijging door. Deze stijging duidt inderdaad op meer beleggersvertrouwen. Dit bullish sentiment kan niet los worden gezien van de hard fork die in augustus op de planning staan. Deze hard fork, de Chang Hard Fork, gaat op 27 augustus plaatsvinden en roept nu al een bullish sentiment op. Met deze hard fork zou de Cardano blcokchain nog beter, gedecentraliseerde en community gedreven moeten werken.

Problemen bij Ripple

In tegenstelling tot Cardano is er bij Ripple geen sprake van een bullish sentiment. Deze koers heeft in de afgelopen 5 dagen een groei van ongeveer 5% doorgemaakt, maar kent toch een behoorlijke struggle. Bij Ripple ontbreekt het namelijk aan een toegenomen bullish sentiment, terwijl daar bij Cardano juist overduidelijk sprake van is.

Santiment heeft hier ook deels een verklaring voor. Het bedrijf kijkt namelijk onder meer naar de hoeveelheid gesprekken en berichten op social media over een bepaalde digitale valuta. Daaruit blijkt dat in de afgelopen periode een stuk minder gesproken wordt over Ripple, terwijl over Cardano juist meer gesproken wordt.

De Ripple community is juist jarenlang de drijvende kracht van dit cryptoproject geweest. Komt daar nu een kink in de kabel? Het heeft er alle schijn van. Men praat op onder meer fora en social media een stuk minder over Ripple.

Dit kan uiteraard ook met de marktomstandigheden te maken hebben. De afgelopen weken waren niet altijd positief voor de cryptomarkt, waardoor sommige investeerders wellicht uitgestapt zijn. In het verlengde daarvan is het logisch dat zij op social media en fora minder spreken over hun investeringen en/of bezittingen.

Om nog even antwoord op de vraag uit de titel te geven: Cardano lijkt op dit moment de betere keuze te zijn. Door de aanwezigheid van het bullish sentiment behoort een koersuitbraak op de korte termijn tot een goede mogelijkheid. Daar is bij Ripple geen sprake van.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu